string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: ‘We wilden ons niet sparen’.

Maandag 27 oktober 2008 om 09:55

Na afloop van de wedstrijd FC Groningen-Sparta (3-0) concludeerde de Rotterdamse trainer Foeke Booy dat zijn ploeg achter de feiten had aangelopen. Ron Jans zag een wedstrijd die doodbloedde, maar gaf aan dat de wedstrijd van komende woensdag daarvan niet de oorzaak was.

Foeke Booy: “Groningen heeft een geweldige ploeg, die goed voetbalt in een hoog tempo. Er zijn veel bewegelijke middenvelders en wij hadden veel moeite met al die lopende mensen. Dan is het belangrijk dat iedereen zijn eigen man volgt en dat gebeurde niet bij de vroege 1-0. Tussendoor raakten we in Sander van Gessel een controleur en middenvelder kwijt met een ernstige blessure. De 2-0 kwam bijna identiek aan de 1-0 tot stand. Verder hebben we aanvallend ook geen vuist kunnen maken.”
“In de rust heb ik een tweede wissel toegepast en daarna vond ik dat het aan onze kant beter stond. Maar bij een 3-0 stand was er ook bijna geen eer meer te behalen. We liepen achter de feiten aan. Doordat zij een tempo hoger speelden, wordt al gauw gezegd dat wij niet zouden ‘werken’. Maar we hebben wel degelijk hard gewerkt als ploeg. FC Groningen heeft echter in alle linies gewoon meer kwaliteit.”
Ron Jans: “Het is een enorme luxe om al met 3-0 voor te staan bij de rust. Maar het wel was lang niet zo fantastisch als in de vorige thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Toen voetbalden we heel dominant van achteruit. Nu waren we erg goed in de omschakeling naar balbezit. En de eerste kansen gingen er allemaal in. Andersson kwam verschillende keren over van de rechterkant, zelfs naar de eerste paal. In de rust hebben we besproken ‘gewoon’ zo door te gaan. In de eerste minuut kregen we meteen een grote kans. Berg schoot in en Powel schoot vlak voor het doel over. Daarna bloedde de wedstrijd dood. Dat was wel jammer.”
“We hebben ons zeker niet alvast gespaard voor woensdag (NEC-uit, red.), maar de echte spanning was er gewoon af en dat ging ten koste van de kwaliteit en concentratie. Op dat moment was onze beste man er overigens ook af. Bij NEC en NAC zullen we de komende week onze vorm moeten bevestigen. Vorig jaar hebben we bij NEC een interessante wedstrijd gezien. We kunnen nu laten zien of we gegroeid zijn. Van deze plaats wens ik tenslotte Sander van Gessel nog veel beterschap. Het is zeer ongelukkig dat hij zo snel na zijn rentree alweer geblesseerd is geraakt.”
Aan de kant van Groningen viel Andersson uit met maagklachten. Sepp De Roover werd uit voorzorg gewisseld in verband met de belasting van een bovenbeen. Danny Holla werd ook vervangen. Hij moest voor de pauze een blessurebehandeling aan de enkel ondergaan.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam