string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: “We staan terecht bovenaan”.

Maandag 06 oktober 2008 om 11:34

Op de persconferentie was de stemming tussen trainers André Wetzel en Ron Jans opperbest. Beiden kennen elkaar onder meer van de Cursus Coach Betaald Voetbal. Dat Jans twijfelde aan de verstandelijke vermogens van zijn collega, werd door laatstgenoemde dan ook met een brede glimlach aangehoord.

Wetzel: “Na met 3-0 redelijk kansloos te hebben verloren, is het handig om te zeggen hoe goed je tegenstander eigenlijk wel was. En dat vond ik dus ook. Voorafgaand, nu na, en tijdens de wedstrijd. Technisch, tactisch en fysiek waren ze de bovenliggende partij. Wij hadden vaak twee à drie handelingen teveel nodig en kwamen er daardoor niet aan te pas. Het waren vanmiddag kerels tegen jongens. Misschien dat er bij de eerste tegengoal sprake was van een overtreding, maar mijn verdediger (Ammi – red.) mag nooit zo een duel ingaan. In de tweede helft was het iets beter, maar kwam dat misschien ook omdat Groningen wat gas terugnam.”

“Het had ook zomaar 4-0 of 5-0 kunnen zijn. Het is een pijnlijke constatering en ik wil het niet goed praten. Dat doe ik dan ook niet. Feit was in ieder geval dat er onvoldoende strijd werd geleverd door mijn ploeg. We moeten nog een flinke stap zetten in het positiespel. Over twee weken spelen we thuis tegen FC Volendam en dat is veel belangrijker.”

Vooraf gaf Wetzel aan dat FC Groningen met PSV en Ajax de beste ploeg in de Eredivisie had. “Ik doe dat soort uitspraken echt niet om de boel op scherp te zetten. Ik meen dat gewoon. En vandaag hebben we de kwaliteit gezien op het veld. Ik ben misschien vergeten AZ in het rijtje te noemen. Ploegen als Heerenveen en Twente schat ik dit seizoen gewoon niet zo hoog in als Groningen.”

Beloning
Jans: “De afgelopen twee trainingen was is erg ontevreden over de instelling van de groep. Het was allemaal te rustig, te vrijblijvend, te gemakzuchtig. Daarmee ben ik begonnen in de bespreking voor de wedstrijd. Het antwoord van de groep was wel duidelijk. Zij hebben aangetoond dat de trainers mis zaten met hun gevoel. Ik kan me niet herinneren dat we zo soeverein hebben gewonnen. Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken, is dat de score hoger had kunnen uitvallen. Na vijf wedstrijden staan we terecht bovenaan,” waarna Wetzel aanvulde: “Dat denk ik ook.”

Vervolgens kreeg Jans een vraag of hij het ook eens was met de constatering van Wetzel dat Groningen met Ajax, PSV en dus AZ mee zou strijden om de titel: “Tot nu toe heb ik André altijd serieus genomen, maar nu begin ik toch te twijfelen aan zijn verstandelijke vermogens. Er kan nog van alles gebeuren; blessures, transfers. In de voorbereiding ging het helemaal niet goed en nu gaat het prima. Het is niet onmogelijk, maar ik word nu niet te euforisch. Overigens ben ik helemaal niet bang voor de transferperiode in januari, want wij zijn een club die zich in de winterstop namelijk ook kan versterken. Ik hoop dat Marcus Berg meeluistert, als ik zegt dat ik hoop dat hij het hele seizoen blijft en samen met de groep iets heel moois neerzet.”

De wissel van  Oluwafemi Ajilore werd verklaard door de blessure die hij opliep. Dat hij Marcus Berg wisselde, was om hem wat rust te geven maar had ook een andere reden. “Voor hem staat er komende week weer een interland op het programma. De wedstrijd gaf er aanleiding voor hem te wisselen. Op die manier konden we Berry Powel en Gonzalo Garcia belonen voor hun inzet op de trainingen. Een invalbeurt in een wedstrijd als deze is zeker een beloning en daarmee hoop ik dat hun motivatie ook de komende periode zo is als in de afgelopen weken. Als zij zo door gaan, zullen ze dit soort kansen vaker krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven