string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: ‘We hadden het geluk niet mee’.

Zondag 14 december 2008 om 19:19

Trainer Ron Jans vond de zege van Twente over 90 minuten terecht, maar had ook momenten gezien dat de wedstrijd in het voordeel van Groningen had kunnen uitvallen. Steve McClaren van FC Twente vond de overwinning ‘verdiend maar geflatteerd’.

Ron Jans: “Twente speelde een stuk beter in het eerste halfuur. Zij speelden meer aanvallend verdedigend dan wij op voorhand hadden verwacht. Perez zette eerder druk en daardoor hadden we moeite opbouwend de vrije man te vinden. Het probleem werd echt groot toen de 1-0 viel. Het was een moment van Elia dat onze verdediging had moeten onderbreken. Het vertrouwen zakte daarna weg en Perez had zelfs de 3-0 op de voet.”

“Het is een compliment aan ons eigen team dat we daarna toch nog hebben hersteld. De 1-2 vond ik een logisch gevolg van de fase voor rust. Op belangrijke momenten hield Sander Boschker FC Twente op de been. Met reddingen bij kansen van Berg, Lovre en in de tweede helft Holla. Dat waren momenten dat de wedstrijd had kunnen kantelen.”

“Na de rust gingen we met drie spitsen spelen en Garcia meer achter Berg en dat was onze beste fase. Op die momenten moet je wat geluk hebben. Als dan de 3-1 valt, valt alles eigenlijk weg. In de slotfase zijn we nog één op één gaan spelen met Granqvist mee voorin. Dan is het risico dat de 4-1 nog valt en dat gebeurde ook. Over negentig minuten was de zege verdiend. Wij moeten nu onze wonden likken en richten ons op Roda-uit en daarna Heerenveen-thuis.”

Steve McClaren: “Dit is een hele belangrijke overwinning voor ons. Het is een moeilijke uitwedstrijd om te winnen, maar we hebben dat wel gedaan. Het eindresultaat was geflatteerd, maar we verdienden wel te winnen. In de eerste helft hebben we de wedstrijd prima gecontroleerd. Na de 2-0 werden we slordiger en hielden we op met de goede dingen te doen. Groningen kwam mede daardoor terug in de wedstrijd.”

“Groningen scoorde een belangrijke goal en daarna hadden wij het moeilijk. Er kwam een bal op de paal bij 1-2 en zo zie je dat een klein beetje geluk of pech het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. Met Huysegems en Tioté wilden we meer controle over de wedstrijd krijgen. We begonnen beter de passen en stonden weer beter georganiseerd. Vanaf onze derde goal hadden we opnieuw controle. De vierde treffer was een bonus.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen