string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: “Teveel respect voor Ajax”.

Zondag 19 oktober 2008 om 18:39

Na afloop van Ajax-Groningen concludeerden de beide trainers dat het publiek een leuke wedstrijd had gezien. Ron Jans vond dat zijn ploeg het eerste halfuur teveel respect had getoond. Marco van Basten vond dat zijn ploeg het duel eerder had moeten beslissen.

Ron Jans: “Tactisch gezien was het even afwachten wat Ajax ging doen. Tegen Heerenveen speelden ze nog 4-3-3. Nu was het even afwachten wat de rol van Sarpong zou worden. De spelers op het middenveld wisselden veel van positie en Sepp De Roover had de opdracht door te dekken waar dat nodig was. We hadden een paar minuten nodig om het te doorzien, maar op de tactiek hebben we niet verloren. Vooraf wilden we Ajax graag onder druk zetten en vroeg storen. Maar het eerste halfuur hadden we gewoon teveel respect. De ploeg was er schijnbaar mentaal niet tegen opgewassen om koploper te zijn.”
“Na de 1-0 heeft de ploeg wel gespeeld zoals we vooraf hadden bedacht. We hebben vol op de aanval gespeeld. We konden met 2-0 of 3-0 verliezen, maar hadden ook kunnen winnen. We hebben een leuke tweede helft gezien, maar de tactiek sloeg van beide kanten misschien nergens meer op. Het was meer de insteek ‘ga er maar voor’ en dat was leuk om te zien. De ploeg heeft alles gegeven. We hebben de lat geraakt en er werd een doelpunt afgekeurd. En we hebben gezien hoe opgelucht Ajax na afloop was met de zege. Deze wedstrijd verdiende misschien geen winnaar of verliezer. De gelukkigste heeft gewonnen.”
Krankzinnig
Marco van Basten begon voor het eerste met een viermans-middenveld en was tevreden over de uitvoering daarvan. “We zijn gelukkig dat we vandaag gewonnen hebben. Maar ik weet niet of de gelukkigste waren. Het begin was goed. Het was de bedoeling met een open linkerkant te spelen en spelers die in het gat zouden komen. Bij vlagen is dat goed gelukt. Maar hier en daar zou het ook beter kunnen. Na de 1-0 maakten we het onszelf moeilijk. We kregen goede kansen die niet werden benut en daardoor bleef het heel lang 1-0. Het was wel heel aantrekkelijk en op het einde neemt Groningen een verantwoord risico door één op één te gaan spelen. Ook in die fase kregen we legio mogelijkheden, maar hebben we het niet beslist. Daardoor blijft het een krankzinnige wedstrijd tot laatste seconden. Ik ben niet tevreden over laatste fase. We zouden Huntelaar laten inzakken en een countertactiek toepassen. Maar dat werd nog niet goed uitgevoerd waardoor één op één over het hele veld ontstond. Het is een leuke wedstrijd geweest, die voor het publiek tot de laatste seconde boeide. De vorige keer (tegen Heerenveen – red.) ontbrak het ons aan instelling. Daar schortte het vandaag zeker niet aan. En daar ben ik tevreden over.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven