string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: “Langere voorbereiding, perioden vrij”.

Donderdag 10 juli 2008 om 23:24

Trainer Ron Jans stond bijna acht weken voor aanvang van de competitie met zijn selectie al op de velden van VV Haren. Eerder dan de afgelopen jaren. De ploeg heeft daardoor in de komende twee maanden enkele weekends vrijaf.

Afwezig bij de eerste training in Haren was Oluwafemi Ajilore. De Nigeriaanse middenvelder verblijft momenteel in zijn vaderland in verband met de voorbereiding op de Olympische Spelen in China. Hij gaat de komende periode voor een trainingskamp naar Zuid-Korea en moet in verband met een visumaanvraag in Nigeria blijven.

Trainer Ron Jans hierover: “Dit is allemaal in goed overleg verlopen. Zowel wijzelf als ‘Femi’ zelf wilden graag dat hij deze week nog enkele dagen in Groningen zou komen voor kennismaking, maar dat bleek helaas niet te organiseren. Sepp De Roover, die ook naar de Olympische Spelen gaat, maakt het begin van de voorbereiding nog wel met ons mee.”

Nieuwelingen
Nieuwe gezichten waren er natuurlijk ook. Zo werd Gonzalo Garcia-Garcia gade geslagen door de vierhonderd aanwezige supporters. Daarnaast was trainer Jan Schulting nieuw in de nieuwe kleding van de FC. Hij loopt in de voorbereiding stage bij de trainersstaf en leidde ook het partijspel bij afwezigheid van keeperstrainer Ruud Hesp, die nog even vrijaf heeft in verband met zijn nevenfunctie bij het Nederlands Elftal.

Ron Jans trainde met een groep van 22 spelers. “Het is een langere voorbereiding dan we gewend zijn. Normaal trainden we zes of zeven weken voordat de competitie begon. Nu zijn dat acht weken. Om rustmomenten in te bouwen zijn we enkele weekends vrij. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen.”

Blessures
Behalve de afwezigheid van Femi is de selectie nog niet helemaal compleet: “Het is niet uitgesloten dat er nog één of twee spelers bijkomen. En eventueel zullen ook nog spelers vertrekken. Ik ben blij met de terugkeer van Koen van de Laak en Danny Holla bij de selectie. Zij hebben de hele training mee kunnen doen, maar we zullen ze in de gaten moeten houden.”
Martijn Meerdink deed wel de shuttlerun-test en het passen en trappen, maar was nog niet voldoende van zijn operatie hersteld voor het afsluitende partijspel dat door een treffer van Stefan Nijland werd gewonnen door de ploeg met de gele hesjes.

Programma
De komende drie dagen gaat de ploeg van Ron Jans het bos in. Dinsdag, woensdag en donderdag staat een bosloop op het programma. Vrijdagochtend om 10.00 uur wordt weer getraind op de velden van VV Haren. Het weekend is er geen programma. Maandag 14 juli wordt om 10.00 uur en 14.30 uur getraind. Dinsdag 15 juli om 10.00 uur en woensdag 16 juli volgt om 19.00 uur de eerste oefenwedstrijd bij de VV GEO in Garmerwolde.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam