string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: “Koppositie geeft een prettige druk”.

Vrijdag 03 oktober 2008 om 14:12

Komende zondag speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Binnen de selectie en staf is men niet nadrukkelijk met de koppositie bezig. “We zijn meer bezig met het feit dat we een goede competitiestart doormaken,” aldus trainer Ron Jans. “En we staan toevallig bovenaan.”

Komende zondag begint het duel in Euroborg om 12.30 uur. Om 11.00 uur gaan de kassa’s open. Tot en met zaterdag zijn nog kaarten te koop via internet (zie het onderdeel Kaartverkoop) en daarnaast via TicketBox. Het gaat hierbij met name om kaarten in het flexibele uitvak OO/PP.
Negentien man
Martijn Meerdink (voet), Jeroen Veldmate (knie) en Paul Matthijs (rug) zijn er nog altijd niet bij, hoewel het met laatstgenoemde al beter gaat dan een week geleden. De selectie bestaat na de vrijdagtraining uit negentien spelers. Welke speler naast de geblesseerden en derde doelman Gijs Koopmans op de tribune zal moeten plaatsnemen, wordt pas zaterdag beslist.
In de vrijdagtraining zag Ron Jans voldoende leermomenten voor de beoogde basiself. “Er waren inderdaad nog voldoende dingen voor verbetering vatbaar. Het tempo, het openen en het bewegen moet zondag een stuk beter om ADO Den Haag te kunnen verslaan. Op papier zijn wij natuurlijk de favoriet, maar er bestaan simpelweg geen makkelijke wedstrijden.”
Veld goedgekeurd
“ADO Den Haag is een heel fris team en als de spelers in de koppies fris zijn dan is het voetbal meestal ook fris. Net als heel veel ploegen heeft Den Haag een moeizame voorbereiding gehad, maar ook hun competitiestart was flitsend met enthousiast spel. De druk is behoorlijk van de ketel en ze hebben niets te verliezen. Ik verwacht dank ook een instelling die frank en vrij is.”
“Voorafgaand aan de training hebben we het veld in Euroborg even geïnspecteerd omdat er toch nogal wat regen is gevallen in de laatste dagen. Maar het veld lijkt zich uitstekend te hebben gehouden. We zijn zeer tevreden over de grasmat. Tegen Feyenoord lag deze er zelfs uitstekend bij.”
“FC in top-3”
Wetzel strooit in het programmaboekje van aanstaande zondag met complimenten: “Ik denk dat FC Groningen minimaal bij de eerste drie moet kunnen spelen samen met Ajax en PSV. We zullen de kampioen uit één van deze ploegen moeten zoeken. Feyenoord, sc Heerenveen en FC Twente hebben daar dit seizoen niet voldoende kwaliteit voor. Het onderlinge kwaliteitsverschil tussen Ajax, PSV en FC Groningen is niet groot.”
Ron Jans wil zover nog lang niet gaan en stelt als doel met zijn team nog altijd het bereiken van Europees voetbal. “Ik heb gisteren wel een paar keer gejuicht voor de Nederlanse ploegen. Met name van Feyenoord, NEC en Twente is het best verrassend dat ze door zijn. Voor het Nederlandse voetbal is dat op de eerste plaats goed. Maar ergens vergroot het ook onze kans, omdat onze concurrenten nu wel de extra belasting van vier duels in de UEFA Cup erbij hebben.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam