string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans heeft dubbel gevoel en maakte moeilijkste keuze.

Vrijdag 22 augustus 2008 om 11:34

Trainer Ron Jans keek na afloop van het duel met AEK Athene met een dubbel gevoel terug op de laatste oefenwedstrijd. “We hebben de kansen gehad om de winnende goal te maken.” In de aanloop naar de wedstrijd stond hij voor de moeilijkste keuze in zes jaar bij FC Groningen. Wie begint dit seizoen als eerste doelman?

Naast de teleurstelling over de nederlaag die in de slotfase tot stand kwam, haalde trainer Ron Jans ook zeker positieve punten uit het treffen in de Griekse hoofdstad. “We hebben een prima niveau gehaald. Zeker als je bedenkt dat er zeven spelers door interlands of blessures ontbraken. In de voorgaande oefenduel heb ik nogal eens geklaagd over het niveauverschil tussen ‘de basis’ en de rest van de groep, maar tegen AEK hebben het team en de individuen een goede prestatie geleverd.”
“Het enige dat jammer is, blijft dat we hier niet met een overwinning vandaan komen. We hebben een groot deel van de wedstrijd voor gestaan en hadden gewoon moeten winnen. We hadden momenten waarop we die tweede goal erbij konden maken. Zo schoot Koen van de Laak op de paal en kreeg Garcia de bal net niet mee in een drie-tegen-één situatie.”
Waar aan de basisopstelling tegen AEK – door de vele afwezigen – weinig valt af te lezen over de veldspelers die volgende week vrijdag tegen Vitesse zullen starten, staat de keuze van de eerste doelman nu vast. “In het begin van de voorbereiding heb ik al aangegeven dat degene die deze wedstrijd zou keepen, de eerste doelman is voor de start van de competitie,” aldus Jans. “En de keuze is gevallen op Luciano.”
“Het is de moeilijkste beslissing geweest in de tijd dat ik trainer ben bij FC Groningen. We hebben alles meegewogen. Hoe de keepers hebben gepresteerd in de voorbereiding. Wat Brian van Loo een heel seizoen lang heeft laten zien, de mogelijkheden naar de toekomst toe. Qua niveau ontlopen beiden elkaar maar weinig, maar het zijn wel twee totaal verschillende doelmannen. Het is nu aan Luciano om het waar te maken en Brian zal op dit moment door de zure appel heen moeten bijten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren