string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: ‘Gewoon tevreden en niet aan mijn mensen komen’.

Maandag 17 november 2008 om 10:33

Trainer Ron Jans was na afloop van FC Groningen – De Graafschap (3-0) ‘gewoon tevreden’ over het resultaat van zijn ploeg. Tijdens de wedstrijd liet hij blijken het niet eens te zijn met de reactie van een deel van het publiek op de invalbeurt van Paul Matthijs.

Trainer Henk van Stee van De Graafschap vond de zege van FC Groningen ‘dik verdiend’: “Je weet dat het hier kan stormen en de laatste wedstrijden in de eerste 20 à 25 de beslissing al was gevallen. Dat wilden we voorkomen. Ik vond dat het bij ons ook redelijk stond in de eerste helft, maar opbouwend en aanvallend konden we alleen maar een paar speldenprikjes uitdelen en verder geen gevaar stichten. In de rust ‘leef je nog’. We begonnen goed aan de tweede helft en op een gegeven moment hebben we er twee spitsen bij gezet, waardoor we met vier echte spitsen speelden. Daarmee geef je een hoop ruimte weg en dan weet je dat de tweede kan vallen. Bij 2-0 was het gespeeld en het is erg sneu voor de jongens dat de derde ook nog valt in de laatste minuut. We hebben aardig meegespeeld, maar te weinig echte kansen gecreëerd. FC Groningen heeft dik verdiend gewonnen en wij gaan ons opmaken voor de komende twee thuisduels.”

‘Niet teveel en niet te weinig’
Ron Jans was ‘gewoon tevreden’ met zijn ploeg: “Over de eerste helft was ik tevreden op twee aspecten na. We hebben gedomineerd maar hadden voor rust al de 2-0 moeten scoren. We hebben echter teveel door het centrum gespeeld. De oplossing lag heel simpel aan de zijkanten bij Svejdik en Stenman, maar we zochten toch steeds de kleine ruimtes op en dat kost veel kracht. In de tweede helft werd De Graafschap wat brutaler en ook steeds dreigender. En dat terwijl wij niet echt aan het voetballen kwamen. De 2-0 kwam als een opluchting. Verder hebben wij het professioneel uitgespeeld en kunnen we tevreden zijn met de 3-0. We moeten echter niet te verwend raken. Niet te veel juichend, maar ook niet te weinig.”

‘Diepe en slechte indruk’
Tijdens de invalbeurt van Paul Matthijs werd de aanvoerder van FC Groningen uitgefloten door een deel van het publiek. Jans liet hierover zijn ongenoegen blijken door zijn notitieblokje tegen de grond te smijten en te gebaren richting de betreffende tribune. Daarop wilde Jans nog een toelichting geven: “Ze moeten niet aan de mensen komen met wie ik dagelijks werk. Het is belachelijk hoe hij wordt ontvangen door een deel van het publiek. Een jongen die al twee jaar knokt om terug te komen van blessures en een jongen is van de club. Dat heeft een diepe en slechte indruk op mij gemaakt. En dat heb ik ook laten blijken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’