string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Door balverlies en warmte’.

Zondag 31 mei 2009 om 16:59

De woorden die Ron Jans precies drie weken geleden uitsprak, kregen zondagmiddag een verklaring. Destijds zei hij NAC Breda “liever niet” te willen ontmoeten in de play-offs, toen Robert Maaskant dat opperde na de persconferentie. Nu zaten ze opnieuw naast elkaar en was er een andere winnaar.

Trainer Maaskant van NAC, die in de competitie nog met 1-0 onderuit ging in Euroborg, zat er na de 2-0 zege ‘gelukkig’ bij: “We zijn blij dat we het vandaag beslist hebben, want we hadden geen zin in een derde wedstrijd. Maar dat heb je natuurlijk niet altijd zelf in de hand. We begonnen vrij aardig, maar daarna nam Groningen de wedstrijd over. In de loop van de eerste helft hebben we aangegeven dat de ruimtes op het middenveld beter benut moesten worden.”

“We wisten dat Groningen ook zou komen en het vandaag wilde afmaken. Op die manier ontstonden er grotere ruimtes. De ploeg die de eerste goal zou scoren, zou met de overwinning weg komen. En die ploeg waren wij. Na de 0-1 konden wij gaan counteren. We hebben leuke wedstrijden gespeeld tegen Feyenoord en FC Groningen. Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Het zadelt ons met een vroege wedstrijd op: 16 juli in de Europa League. Het is voor ons een hoofdprijs en was het maximaal haalbare. We zijn er erg gelukkig mee.”

Ron Jans blikte ook terug: “NAC Breda is de ploeg die het ons de laatste jaren altijd slecht heeft laten spelen. Aanvallend gezien zaten wij niet goed in de wedstrijd. We hadden vandaag niet hoeven verliezen, maar brachten te weinig voor de winst. Na twee kansen van Marcus Berg raakte Joonas Kolkka de lat en na dat moment ging het minder met ons. Door het vele balverlies en ook door de warmte werd het steeds moeizamer.”

“De eerste goal viel heel raar. Het was alsof iedereen even stil stond. Kolkka kon zomaar naar binnen trekken en Amoah smokkelde zich even naar scoringspositie en kopte de 0-1 in. Even later schoot Amoah over. In de slotfase viel alsnog de 0-2, die leek op de inworp bij Rusland-Nederland op het EK van vorig jaar. Daarvoor was er nog een moment van Levchenko, maar dat was al in een fase met breekijzervoetbal. We gaan met een verveld gevoel op vakantie. We hebben het hele seizoen wel laten zien waar we moesten staan op de ranglijst, maar dit was helaas niet onze beste voorstelling. Op basis van het vorige seizoen (2007/2008 – red.) vind ik het verdiend dat NAC Breda op basis van de derde plek alsnog Europees gaat voetballen, terwijl ze toen in de Intertoto terecht kwamen. Ik wens ze veel succes in de Europa League.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

7 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’