string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans: ‘AZ gevaarlijkst in de omschakeling’.

Vrijdag 27 februari 2009 om 14:26

Zaterdagavond gaat FC Groningen op bezoek bij AZ, de huidige nummer één van de Eredivisie. Trainer Ron Jans blikt vooruit op het duel met de ploeg uit Alkmaar. “Er is niets leuker dan de koploper pootje te lichten.”

Trainer Ron Jans heeft in vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen PSV weer de beschikking over Tom Hiariej. Dit betekent voor Darryl Lachman dat hij zaterdag geen deel uitmaakt van de selectie van achttien man. Petter Andersson, Nicklas Pedersen, Sepp De Roover, Jeroen Veldmate, Koen van de Laak, Tim Matavz vormen momenteel de ziekenboeg. Van hen is Jeroen Veldmate het dichtst bij een terugkeer. Hij trainde deze week al driemaal mee met de groep.

Jans over de wedstrijd tegen AZ. “Er is natuurlijk niets leuker dan de koploper pootje te lichten. Sinds half september hebben ze al 22 keer op rij niet verloren. Ze staan bovenaan en dat is dik verdiend omdat ze de meest constante ploeg zijn. Ze hebben al zeventien keer de nul gehouden en beschikken over uitstekende spelers. Ze zijn op hun gevaarlijkst als hun tegenstander de bal verliest, dus in de omschakeling. AZ is een van de beste ploegen van de Nederland.”

“Maar ik kijk uiteraard liever vanuit ons eigen perspectief. Wij hebben in de afgelopen zeven duels maar twee treffers tegen gekregen. Vorige week hebben we ongelukkig verloren, maar we hebben zeker meer in onze mars. Want we waren tegen PSV niet op alle posities top en dat is wel nodig om een goede tegenstander te kunnen verslaan. We gaan ervoor om AZ te verslaan. Daarvoor zullen we verschrikkelijk hard moeten werken. Wij zullen op onze beurt kansen krijgen als zij de bal verliezen. We moeten geleerd hebben van de wedstrijd tegen AZ in Euroborg. Hoewel het een hele andere wedstrijd zal zijn. Aan beide kanten zijn nu de topscorers van de Eredivisie wel aanwezig.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’