string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ivens: ‘Tijd om andere lucht op te snuiven’.

Donderdag 17 juni 2010 om 19:09

Jonas Ivens is gepresenteerd als nieuwe centrale verdediger. De 25-jarige Belg had aanbiedingen van diverse andere clubs, maar wilde perse naar Groningen. “Ik wilde echt heel graag en heb duidelijk gemaakt dat ik voor 250% hierheen wilde komen.”

De verdediger begint met zich voor te stellen. “Ik ben geboren in Sint-Niklaas dat ligt tussen Antwerpen en Gent en ben al jaren samen met mijn jeugdliefde Charlotte, die eind juli naar Groningen zal komen. We hebben een dochter van 15 maanden, Aliane. Met voetballen ben ik begonnen in de jeugd van Beveren, waar ik ook mijn debuut maakte. Daarna ben ik naar twee seizoenen Deinze gegaan en de afgelopen vier seizoenen heb ik bij KV Mechelen gespeeld.”
“Het was nu voor mij tijd andere lucht op te snuiven,” meldt de aanvoerder van KV Mechelen van wie het contract bij zijn oude club nog een jaar doorliep. “Toen er interesse kwam van FC Groningen was ik meteen gecharmeerd. Ik ben vorige week donderdag een kijkje gaan nemen. Heb toen een enorm goed gesprek gehad met meneer Huistra. Daarna wist ik het al zeker: ‘ik kom naar Groningen’!”

Het was niet zijn eerste ervaring met Groningen. “We hebben met KV Mechelen een aantal seizoenen geleden een oefenwedstrijd gespeeld in Euroborg. Het stadion zat toen niet helemaal vol, maar het maakte wel al veel indruk op mij. Ik ben vanaf toen de club gaan volgen op de televisie. Toen ik hier vorige week donderdag was, kreeg ik direct een goed gevoel. Het was voor mij duidelijk dat ik hier wilde spelen. Ik heb dan ook niemand verder hoeven raadplegen over Groningen.”

“Dinsdag zijn Henk Velmate en Hans Nijland naar België gekomen om de transfer rond te maken. Ik heb de sportief directeur en financieel directeur gezegd dan ik voor 250% naar Groningen wilde gaan en zij meldden mij dat het soepel ging zijn. De onderhandelingen zijn echter redelijk vierkant geweest. Ik ben blij uiteindelijk voor vier jaar te kunnen tekenen.”
Over zijn kwaliteiten had Veldmate al het één en ander gezegd (‘hij heeft alle eigenschappen om te kunnen slagen als centrale verdediger’; ‘spreekt Nederlands’; ‘blijft zich ontwikkelen en kan in de toekomst nog een stap verder maken dan Groningen’) en Ivens vulde daarop aan: “Ik ben iemand die de kar zal trekken. Zo zal ik oud worden. Mijn ambitie is de komende seizoenen zo goed mogelijk te spelen en de goede thuisreputatie van FC Groningen voort te zetten.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven