string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens nog geveld; Burnet een vraagteken.

Vrijdag 27 januari 2012 om 14:25

Jonas Ivens blijkt ernstiger getroffen dan na een eerste indicatie werd gehoopt. De Belg die afgelopen zondag een bal tegen zijn hoofd kreeg, kampt nog steeds met de gevolgen van een hersenschudding. Ivens trainde deze week nog niet. Lorenzo Burnet viel donderdag op de training uit met een liesblessure.

In vergelijking met afgelopen zondag zijn de zieken Brian van Loo en Tom Hiariej weer voldoende hersteld van hun ziekte en zij keren terug bij de selectie. Naast Ivens zijn Emil Johansson en Thomas Enevoldsen er nog niet bij. Johansson zal aanstaande maandag zijn rentree maken in de Beloften en Enevoldsen naar verwachting één of twee weken later. Koen van de Laak heeft aan de wedstrijd in de Beloften van afgelopen maandag juist een kuitblessure opgelopen. De selectie van achttien spelers wordt na de training van zaterdagochtend bekend.
Trainer Pieter Huistra blikte op het wekelijkse perspraatje allereerst terug op de afgelopen week: “We hebben de dubbel met Heracles Almelo goed doorstaan. Het eerste elftal behaalde een goed resultaat en we waren ook tevreden over de wedstrijd. Jong FC Groningen won maandag op dezelfde manier bij Jong Heracles Almelo. Conditioneel zijn we goed uit het trainingskamp en de winterstop gekomen. Ook is progressie zichtbaar, gerekend vanaf de laatste twee duels voor de winterstop. Deze week hebben we de lijn weer doorgezet. We konden afgelopen week prima trainen. Met de vorst van komende week, zal het nog even afwachten zijn.”
Huistra belichtte ook de komende wedstrijd: “Spelen tegen één van de vier titelkandidaten is een mooie uitdaging. Het is de volgende mogelijkheid om de lijn door te zetten en te testen. Het is een tegenstander van formaat en des te groter is de overwinning als we drie punten behalen. Met Steve McClaren als nieuwe trainer zijn er enkele veranderingen bij hen zichtbaar. Zij spelen wellicht iets meer gecontroleerd. De strijd op het middenveld zal cruciaal zijn en wij hebben de insteek onze eigen sterke punten voor het voetlicht te brengen. Als wij onze kwaliteiten in stelling brengen, de organisatie goed is, we negentig minuten lang voor 100% scherp zijn, kunnen we zeker gaan voor de drie punten in Enschede!”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren