string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Ik gun Björn de titel’.

Maandag 25 april 2011 om 11:20

FC Groningen won zondagmiddag in Euroborg van NEC. Middenvelder Tom Hiariej, verdediger Jonas Ivens en aanvaller Dusan Tadic blikken terug op het duel. Ivens wist zijn landgenoot Björn Vleminckx van scoren af te houden.

Tom Hiariej over de zestiende thuiszege van het seizoen: “De eerste twintig minuten speelden we aardig. We waren tot de 1-0 de bovenliggende partij. Daarna gaf NEC meer druk en maakten ze de 1-1. Dat overkwam ons ook tegen Heracles en vorige week tegen Vitesse. Gelukkig werd het ons dit keer niet fataal. Maar dat moet beter. We moeten dichter bij elkaar blijven en gewoon blijven voetballen.”
“De tweede helft begonnen we ook niet goed. We leden teveel slordig balverlies. Na de 2-1 ging het wel goed. Maar dat lag ook aan NEC. Zomer werd naar voren gestuurd waardoor de ruimtes groter werden. En gelukkig hebben we Tim Matavz die met de 3-1 de wedstrijd besliste.”
Verdediger Jonas Ivens met zijn tactische bespiegelingen: “Na onze 1-0 kreeg NEC gaandeweg de wedstrijd een mannetje meer op het middenveld en daar hadden wij geen oplossing voor. Daarom lieten we onszelf wat inzakken waardoor we minder druk naar voren konden zetten en ons spel wat minder werd.”
In de slotfase kwam het toch nog goed voor de FC: “De 2-1 was zeker en vast een bevrijding omdat de wedstrijd bleef aankabbelen. Gelukkig maakte de keeper van NEC een foutje die door Dusan heel mooi werd bestraft.”
Zijn landgenoot Björn Vleminckx werd op de topscorersranglijst ingehaald door Mads Junker van Roda JC. “Ik gun Björn de topschutterstitel. Maar ik was er wel op gebrand om geen doelpunt weg te geven.”
Zie het interview met Dusan Tadic op FC Groningen TV, via onderstaande link:http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’