string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Itakura, El Hankouri en Gladon gepresenteerd aan publiek.

Woensdag 16 januari 2019 om 18:42

FC Groningen heeft woensdagmiddag in de Skylounge Groningen Airport Eelde drie aanwinsten gepresenteerd. De Japanse middenvelder Ko Itakura wordt gehuurd van Manchester City, aanvaller Mo El Hankouri komt over van Feyenoord en centrumspits Paul Gladon komt de Trots van het Noorden versterken nadat hij eerder deze week zijn contract bij Wolverhampton Wanderers liet ontbinden. 

Met de komst van Itakura, El Hankouri en Gladon komt het aantal nieuwelingen in dit dynamische transferwindow op zes. 

Ko Itakura
Ko Itakura is een Japanse jeugdinternational die zondag 27 januari zijn 22ste verjaardag zal vieren. De middenvelder werd afgelopen week door Manchester City overgenomen van het Japanse Kawasaki Frontale en direct voor een periode van anderhalf seizoen uitgeleend aan FC Groningen. De Japanner stelde zich voor met de woorden: “Ik ben een Groninger!” Itakura is van nature middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten en gaat in het Hitachi Capital Mobility Stadion spelen met rugnummer 17.

Mo El Hankouri speelde al jeugdinterlands voor zowel Oranje als Marokko en doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. De vleugelaanvaller maakte in 2016 zijn debuut voor de Rotterdammers en werd vorig seizoen verhuurd aan Willem II. El Hankouri keerde dit seizoen terug bij Feyenoord waar hij voornamelijk werd gebruikt als invaller. De Rotterdammer wil zich in Groningen verder ontwikkelen en gaat spelen met rugnummer 14. El Hankouri wordt voor een half seizoen gehuurd van Feyenoord waarna FC Groningen hem voor twee seizoenen contracteert met een optie op nog een extra jaar.

Paul Gladon speelt de rest van het seizoen in het groen-witte shirt van de FC met rugnummer 19. De spits maakte in het verleden doelpunten voor Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Heracles Almelo en beleefde buitenlandse avonturen bij het Engelse Wolverhampton Wanderers en STVV Sint-Truiden in België. Als speler van Heracles liet de spits zich al eens ontvallen het Hitachi Capital Mobility Stadion prachtig te vinden. Gladon kan dan ook niet wachten om zijn thuisdebuut voor FC Groningen te maken. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’