string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Internationale verplichtingen voor Suslov, Pepi, Dankerlui en Valente.

Woensdag 21 september 2022 om 17:00

Een viertal internationals is de komende periode bij FC Groningen afwezig en op pad met de nationale selectie van hun land. Tomas Suslov is opgeroepen voor Slowakije, Damil Dankerlui heeft zich gemeld bij de selectie van Suriname, Ricardo Pepi voegde zich bij Team USA en Luciano Valente behoort tot de selectie van Italië onder-20. Naast het viertal zijn Thijmen Blokzijl (Oranje-18) en Agan Mjaki (Jong Noord-Macedonië) geselecteerd voor de nationale ploeg. 

Internationals-2223-suslov

Tomas Suslov speelde tot op heden veertien interlands voor het A-elftal van Slowakije en op de reservelijst bij het A-team. Suslov heeft zich bij Slowakije onder-21 gevoegd. Dat team – met Suslov als één van de sterkhouders – treft op vrijdag en dinsdag Oekraïne in een dubbele ontmoeting met als inzet een ticket voor het EK in 2023.  

De A-selectie van Slowakije staat twee wedstrijden in de Nations League te wachten. Donderdag 22 september thuis tegen Azerbeidzjan, aftrap 20.45 uur. Zondag 25 september staat het duel met Wit-Rusland op het programma. Ook die wedstrijd wordt in Slowakije gespeeld en wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Internationals-2223-damil

Damil Dankerlui hoort bij de Selectie van Suriname. De back van FC Groningen werd in 2021 international van zijn land en maakte tot op heden zeven keer zijn opwachting in het nationale elftal van Suriname. Donderdag staat om 20.00 uur een interland gepland tegen Nicaragua. Dankerlui hoeft niet de halve wereld over te reizen, het duel wordt namelijk in Almere afgewerkt. Op maandag 26 september oefent Suriname nog tegen PEC Zwolle. Bij dat duel zijn geen toeschouwers welkom. 

Internationals-2223-pepi

Ricardo Pepi is afgereisd naar Duitsland waar het nationale team van de Verenigde Staten zich heeft verzameld voor twee oefeninterlands. De spits die dit seizoen wordt gehuurd en afgelopen weekend zijn eerste goal maakte in de Eredivisie oefent vrijdagavond 23 september met de VS in Duitsland tegen Japan, aftrap 14.30 uur. Vier dagen later op dinsdag 27 september staat een oefeninterland tegen Saoudi Arabië op de rol. Dat duel wordt afgewerkt in het Spaanse Murcia, aftrap 20.00 uur.

Internationals-2223-valente

Lucanio Valente is geselecteerd voor Italië onder-20. De middenvelder maakte vorig kalenderjaar zijn debuut als international van Italië en speelt op vrijdag tegen de leeftijdsgenoten van Portugal voor de kwalificatie voor het EK  in Lissabon. Na het weekend staat een vriendschappelijke ontmoeting op het programma met Zwitserland onder-20. Dat duel wordt gespeeld in Varese. Onlangs maakte FC Groningen een reportage over de Italiaanse roots van de middenvelder opgeleid door de Trots van het Noorden.

Vanuit de Opleiding van FC Groningen zijn verdedigers Thijmen Blokzijl en Adan Mjaki geselecteerd. Blokzijl speelt vanavond met Oranje onder-18 tegen Engeland, vrijdag tegen de leeftijdsgenoten van België en maandag tegen Faeröer onder-19. Mjaki speelt met Noord-Macadonië onder-21 deze periode onder meer tegen Albanië onder-21.

Gerelateerd nieuws.

15 minuten geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam

2 weken geleden

IT4Kids nieuwe programmapartner Trainen in de Wijk