string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Inspirerende aftrapbijeenkomst Amateurconvenant.

Dinsdag 29 september 2015 om 21:01

Maandag 28 september vond de aftrapbijeenkomst plaats met 60 convenantpartners van FC Groningen. Met ruim 130 personen was de opkomst wederom erg groot. Centrale thema was ‘uw vereniging in 2020’. Met inspirerende sessies hebben de aanwezige contactpersonen en bestuursleden de mogelijkheid gekregen na te denken over de toekomst van het voetballandschap in Noord-Nederland

Om te beginnen was er een introductie door Ab van der Velde (KNVB), waarin werd uitgelegd hoe de samenwerking met amateurverenigingen aankomend jaar is georganiseerd.
Vervolgens gaf Gerard Kemkers, Performance Manager bij FC Groningen, in een inspirerende sessie een vernieuwende blik op het Topsportzorgcentrum dat FC Groningen in 2017 wil realiseren. Duidelijk werd dat ook de breedtesport volop kan profiteren van de mogelijkheden binnen het Topsportzorgcentrum.
Allereerste
Jan van Driel, ambassadeur van het Amateurconvenant,  overhandigde de eerste seizoengids  aan de heer Tiggelaar, bestuurslid van VV De Monnik. De vereniging van Schiermonnikoog heeft de afgelopen jaren veelvuldig deelgenomen aan activiteiten georganiseerd vanuit het Amateurconvenant en ontving daarom de allereerste Seizoengids, genaamd Trots op het Noorden. Aankomende week wordt de Seizoengids verspreid onder alle aangesloten verenigingen. De tweede helft stond in het teken van kennisdeling. Op basis van regio’s waren de groepen ingedeeld die in gesprek gingen over ‘Uw vereniging in 2020’.
Reacties
Marc van Meel (hoofd jeugdopleiding van HFC’15): “Goed om te zien dat FC Groningen een duidelijke toekomstvisie heeft.”
Theo Tiggelaar (bestuurslid VV De Monnik): “Toch leuk dat wij als kleine vereniging in het zonnetje worden gezet, wij proberen zoveel mogelijk deel te nemen aan de leuke en leerzame activiteiten van het Amateurconvenant!”
Rik van der Veen (voorzitter VVK Groningen): “Het was een nuttige avond waarbij veel ideeën werden geopperd. Directe winst is de gemaakte afspraak met de collega’s van FC Lewenborg om gezamenlijk te kijken naar hoe wij meer buurtgericht kunnen gaan werken.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’