string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Inspiratie en ontwikkeling tijdens Masterclass Trainer/Coach.

Maandag 04 december 2017 om 14:49

De afgelopen maanden hebben 23 ambitieuze trainer/coaches uit Noord-Nederland de Masterclass Trainer/Coach gevolgd. In vier workshops werden de deelnemers uitgedaagd door diverse sportprofessionals om het vak eens vanuit een ander perspectief te benaderen.

Inspirerende thema’s
De volgende thema’s kwamen aan bod: motorisch leren, sportpsychologie, statistieken, periodiseren en individualiseren. Deze workshopleiders waren Gerard Kemkers, Bote Talsma, Thomas Waanders, Marcel Groninger, Robbert de Groot (FC Groningen), Anne Benjaminse (Instituut voor Sportstudies en het Centrum voor Bewegingswetenschappen) en Gerard Molenaars (KNVB).

Samenwerking
De Masterclass is een uitvloeisel van het samenwerkingsverband tussen FC Groningen, HEALTH i PORT en Hanzehogeschool Groningen (Instituut voor Sportstudies). Deelnemers ontvingen na afloop van de Masterclass licentiepunten voor het trainer/coach-diploma en een Hanzehogeschool-certificaat.
 
Ervaringen deelnemers
Steven Wuestenenk (Be Quick 1887 jeugd t/m juni 2017): “De masterclass heeft mij op diverse trainersvlakken geïnspireerd. Dit heeft nieuwsgierigheid opgewekt en mij als trainer uitgedaagd om mijn visie op voetballen verder door te ontwikkelen. De vier leuke en interactieve masterclass-avonden hebben ervoor gezorgd dat ik met toepasbare informatie naar huis ben gegaan.”

Laurens Bloem (vv Zuidhorn jeugd): “Inspirerende bijeenkomsten door gedreven vakmensen, kennisdeling en een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken.”
Ronald Vermeulen (vv ONR 1): “Leerzaam, toepasbaar en vooral interessant om dat te combineren met de gesprekken met cursusgenoten over de koppeling tussen betaald- en amateurniveau”.
 
Jeroen van Wijk (vv ONT 1): “Vier masterclasses met vier topsprekers die vier verschillende elementen uit het voetbalspel hebben belicht. Genoeg punten om als trainer/coach weer mee aan de slag te gaan en toe te passen bij je eigen amateurclub. Zeer de moeite waard”.

Marschall Poerier (vv Hoogezand 1): “De masterclass was erg goed. Met name van de workshop van Marcel Groninger (assistent-trainer FC Groningen) over de voorbereiding en analyse van een wedstrijd vond ik interessant.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’