string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Indrukwekkend en respectvol eerbetoon aan Martin Koeman.

Zondag 22 december 2013 om 18:02

FC Groningen stond zondagmiddag rond de competitiewedstrijd tegen NEC uitgebreid stil bij het overlijden Martin Koeman. De clubicoon overleed afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand, die hem exact een week geleden trof.

Voorafgaand aan de aftrap om 14.30 uur werd het publiek zondagmiddag in Euroborg gevraagd een minuut lang te applaudisseren voor de verdienste van Martin Koeman voor FC Groningen. Bij de bekerwedstrijd van drie dagen geleden werd uit respect al een minuut stilte in acht genomen.
Jeugdopleiding
Langs de rand van het veld stonden zondagmiddag supporters met een vuurwerkfakkel opgesteld voor de tribunes. Op het veld was de jeugdopleiding van FC Groningen sterk vertegenwoordigd. In FC Groningen-outfit stelden zij zich op aan de rand van het strafschopgebied aan beide zijden van het veld. Martin Koeman wordt beschouwd als de ‘geestelijk vader’ van de jeugdopleiding van de club. De spelers droegen – net als bij het bekerduel op donderdagavond – ook bij de competitiewedstrijd tegen NEC wederom rouwbanden.
Sober karakter
Beide wedstrijden tegen NEC hadden een sober karakter. De muziekkeuze rond de wedstrijden was aangepast. Er werden geen beachvlaggen op het veld geplaatst. Bij de één minuut herdenking was een stijlvolle uiting te zien op de LED-boarding langs de rand van het veld in Euroborg. Rond het naambord ‘Koeman Tribune’ aan de zuidzijde van het stadion was afgelopen donderdag reeds een zwart rouwlint aangebracht.
De familie Koeman was zondagmiddag in Euroborg aanwezig en nam plaats in een speciaal voor hen gereserveerde skybox. Bij het grote doek met de beeltenis van Martin Koeman in de Essent Lounge was een speciale plek ingericht ter nagedachtenis aan de clubicoon. Met exact 75 minuten op de klok hief het publiek nog eens een massaal ‘Martin, bedankt!’ aan. Na afloop van de wedstrijd gebruikte trainer Erwin van de Looi de persconferentie om ook nog eens stil te staan bij ‘meneer Koeman’.
Afscheid
Morgen, maandag 23 december, zal er tussen 16.00 uur en 20.00 uur voor alle medewerkers van de club, supporters, vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal, de media en andere belangstellenden gelegenheid zijn tot het nemen van afscheid. Martin Koeman zal in een kist opgebaard liggen in de Essent Lounge in Euroborg. De familie zal zich in dat tijdsbestek ophouden in een andere ruimte in het stadion.
De entree maandag is via de hoofdingang van het stadion. Naast het brengen van een laatste groet, kan een condoleanceregister worden getekend en/of een persoonlijke attentie worden achtergelaten. Bloemen of een ander aandenken kunnen neergelegd worden op de Koeman Tribune aan de zuidzijde van Euroborg. Het hoofdgebouw van Euroborg kan aan de achterzijde worden verlaten, waarna men direct op de omloop van de Koeman Tribune is. Hier zal maandag voor bezoekers van het afscheid van Martin Koeman een horecapuntverkooppunt geopend zijn.
Uitvaartdienst
Martin Koeman wordt dinsdagmiddag 24 december gecremeerd. De familie heeft er voor gekozen de uitvaartdienst in besloten kring te houden. FC Groningen zal hierbij door een klein select gezelschap worden vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen