string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘In Utrecht onze bekertitel verdedigen’.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 14:37

In de 552ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de remises in Nijmegen en Liberec, kijkt hij vooruit naar het bekerduel met FC Utrecht en de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, komende zaterdag in Euroborg.

“Het 1-1 gelijkspel tegen NEC in Nijmegen betekende afgelopen zondag het einde van een reeks met nullen. We scoorden voor het eerst dit seizoen in een uitwedstrijd en de treffer van Albert Rusnak leverde na negentig minuten bovendien het eerste competitiepunt van dit seizoen buitenshuis op. Daarmee werd een negatieve uitreeks afgebroken en handhaven we ons op de perspectiefrijke plekken op de ranglijst van de Eredivisie.”
Mogelijkheden
“Een paar dagen eerder hadden we ook Europees al een resultaat weten te behalen, met het eveneens 1-1 gelijke spel tegen Slovan Liberec. Hierdoor hebben we nog altijd kans om de groepsfase van de UEFA Europa League te overleven. Daarvoor dienen we echter over ruim een week wel te winnen van de Tsjechische tegenstander, die dan naar Groningen komt. Met een volle Euroborg achter de ploeg zien wij daartoe zeker mogelijkheden!”
“We hebben het eerder al via diverse kanalen laten weten, maar willen het ook vanaf deze plaats nogmaals benadrukken: het was geweldig om te aanschouwen hoe circa tweeduizend FC Groningen-supporters zich in Liberec hebben laten zien. De sfeer in de stad en later op de avond in het stadion was fantastisch en we waren dan ook heel blij dat er in de absolute slotfase van de wedstrijd nog wat te vieren viel voor al onze supporters.”
Bekercampagne
“Voordat we volgende week het Europese avontuur vervolgen, hebben we echter eerst nog twee andere belangrijke duels te spelen. Te beginnen morgenavond (woensdag – red.) in Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht wacht in het KNVB-bekertoernooi. Als bekerhouder hebben we een titel te verdedigen en we zijn vastberaden ook dit jaar weer een succesvolle bekercampagne te voeren. Een uitduel met FC Utrecht is daarbij niet eenvoudig, maar gelukkig weet de ploeg zich gesteund door 507 supporters in het gastenvak.”
“Dat is een prachtig aantal voor een doordeweekse wedstrijd op het late aanvangstijdstip van 20.45 uur in een niet-vakantieperiode. Onder deze ruim vijfhonderd fans zijn ook directie, management en overig personeel, die plaatsnemen in het gastenvak in Utrecht. Een mooie steun in de rug voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi.”
Ron Jans
“Zoals bekend volgen voor ons de wedstrijden elkaar in deze periode snel op, want na het bekerduel van morgenavond (woensdag – red.) krijgen we zaterdagavond onze voormalige trainer Ron Jans met zijn PEC Zwolle op bezoek in Euroborg. Dit competitieduel begint om 18.30 uur. Kaarten zijn zonder beperkingen verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen.”
Opening Corpus
“Zoals inmiddels wel bekend zal zijn, is de renovatie van Sportpark Corpus den Hoorn afgerond. Sinds maart 2014 is er hard gewerkt aan de herstructurering van het sportcomplex aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. De afgeronde herinrichting van ‘Corpus’, zoals het sportpark in de volksmond wordt genoemd, zal vanmiddag (dinsdag – red.) feestelijk worden gevierd.”
“Wethouder Paul de Rook en ondergetekende zullen de officiële openingshandeling verrichten. Wij onthullen om 18.45 uur de vernieuwde entree en verzorgen de aftrap bij een minitoernooi tussen Jong FC Groningen, GRC Groningen en Groen Geel, de amateurclubs die eveneens gehuisvest zijn op Corpus. Deze wedstrijden beginnen om 19.00 uur en zijn vrij te bezoeken.”
Rolly-Side
“Met de mededeling dat een afvaardiging van FC Groningen volgende week maandag aanwezig zal zijn bij de algemene ledenvergadering van de Rolly-side in het pand van sponsorrelatie zorgverzekeraar Menzis, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’