‘In memoriam tegen FC Emmen’

11 december 2018

In de 701ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met VVV-Venlo, kijkt hij vooruit naar de in memoriam wedstrijd tegen FC Emmen en benoemt hij onder meer de vrijwilligersavond.

“Afgelopen zondag hebben we een slechte wedstrijd in Venlo afgesloten met een punt. Meer zat er tegen VVV-Venlo niet in. Positief is dat we inmiddels zover zijn dat we ook wanneer we een heel matige dag hebben, toch nog een resultaat mee naar huis kunnen brengen. Vanaf november hebben we nu in vijf competitiewedstrijden slechts één keer verloren, uit bij Feyenoord. Met nog twee speelronden in de Eredivisie voor de boeg voordat het winterstop is, hebben we na een zeer beroerde competitiestart ons inmiddels weten te nestelen in een heel brede groep clubs, die allemaal perspectief hebben op het stijgen op de ranglijst, hetgeen ook ons doel is.”
 
Directe concurrent
“Zondagmiddag wacht ons met het oog op de Eredivisie-stand een confrontatie met een directe concurrent, namelijk FC Emmen. Een bijzondere wedstrijd, een noordelijke twist. En dat niet alleen. Bij FC Emmen zien we de nodige oude bekenden. Veel spelers van FC Emmen hebben een verleden bij onze club en dat geldt ook voor de technische staf in de personen van hoofdtrainer Dick Lukkien en diens assistent Casper Goedkoop en voor directeur Ben Haverkort, die tot voor een paar jaar terug accountmanager was bij FC Groningen.”
 
“De belangstelling voor het thuisduel met FC Emmen is groot, maar er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. De wedstrijd staat in het teken van een ‘in memoriam’ voor overleden supporters van de club. Net als in 2017 zullen we ook dit jaar voorafgaand aan een thuiswedstrijd de supporters eren en gedenken, die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Supporters voor wie de club deel uitmaakte van hun bestaan. Aan al deze FC Groningen-supporters brengen wij zondagmiddag een ode. Een ode om te zeggen dat zij wel uit het oog, maar nooit uit het hart zullen gaan.”
 
Eén minuut applaus
“Na de opkomst van de spelers en het fluitsignaal van de scheidsrechter vragen wij de toeschouwers één minuut te applaudisseren als eerbetoon, waarna de namen van de overleden supporters – die zijn aangedragen door vrienden en familieleden, én die hiervoor toestemming hebben gegeven – verschijnen op de LED-boarding. Ook zullen foto’s worden getoond op de grote beeldschermen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”
 
“Zoals gememoreerd: er is veel publieke belangstelling voor deze noordelijke broederstrijd, die om 14.30 uur begint. Kaarten zijn zonder beperkingen verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen, waaronder heel eenvoudig online via deze website, in de FanCorner en bij de FC Primera’s. De kassa’s en de poorten van het Hitachi Capital Mobility Stadion gaan zondagmiddag om 13.00 uur open.”
 
Scoren
“Daar waar ons eerste elftal afgelopen zondag voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd speelde zonder doelpunten, daar is onze eSporter Nick den Hamer goed bezig. Voor de derde keer op rij won hij de prijs van ‘KPN Topgoals’, voor het mooiste doelpunt in een speelronde van de eDivisie. Een uitzonderlijke prestatie en een mooie beloning voor het aanvallende en attractieve spel van Nick den Hamer in de eDivisie.”
 
Junior Club
“De FC Groningen Junior Club kent deze week een drukke agenda. Leden konden zich gratis aanmelden voor verscheidene activiteiten, waarvan vanmiddag (dinsdag – red.) de eerste plaatsvindt. Om 16.00 uur bezoeken ongeveer zestig van de jongste Junior Clubleden de film Buurman & Buurman in de Kinepolis bioscoop bij het stadion. Morgenmiddag (woensdag – red.) is een select groepje leden aanwezig bij een exclusieve Junior Persconferentie, met vier spelers van de eerste selectie. Tot slot bezoeken vrijdag zo’n zeshonderd leden en ouders de Kerstfilm De Grinch.”
 
Vrijwilligersavond
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat vrijdagavond de jaarlijkse vrijwilligersavond wordt gehouden in het Fluks Hoes. Op deze avond waar onder meer kaarten, sjoelen en darten op het programma staan, zullen ook directie en management vertegenwoordigd zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws