string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

In de zomervakantie naar het Zeehondencentrum.

Donderdag 11 juli 2019 om 14:16

Yes, het is bijna zomervakantie!
Heb jij al plannen of ben je nog opzoek naar leuke activiteiten om te ondernemen. Wij hebben een tip voor je: breng een bezoek aan het Zeehondencentrum! Er is van alles te beleven en je bent zo een paar uren zoet.

Als lid van de Junior Club ontvang je 50% korting op jouw entreekaartje op vertoon van jouw FC Groningen ClubCard.

Pups kijken en jeugdvoorstelling Kanoet in Zeehondencentrum Pieterburen

Het zeehondenziekenhuis draait op volle toeren en in de zomervakantie kunnen bezoekers de zeehondenverzorgers van dichtbij aan het werk zien! Sinds het zeehondenpup seizoen is aangebroken, begin mei, zijn er al meer dan 40 zeehondenpups opgevangen. De meeste door verstoring van omstanders en enkele ook omdat ze ziek of zwak waren. In de Zomervakantie wordt er dagelijks bij de zeehondenpups door medewerkers meer verteld over de zorg van de pups en er kunnen dan ook vragen worden gesteld. Er zijn het hele weekend extra rondleidingen achter de schermen om zo nog dichterbij de zeehonden te kunnen komen!

Zeehondencentrum terrein uitgebreid
Naast de extra activiteiten als knoopworkshops en pastel tekenen is de zomer ook een heerlijke periode om op het achter terrein de Waddentuin en Waddenspeelplaats te ontdekken. Via boomstammen en touwen kunnen kinderen naar de verschillende eilandjes en er wordt zelfs eb en vloed nagebootst. Ook het zomerpaviljoen met kleine kaart is geopend met nabij een tijdelijke expositie over de containerramp MSC Zoë. Ook het 5 meter hoge Zoë de Ponie, gemaakt door Maria Koijck, kun je van dichtbij bekijken, het kunstwerk is een statement om de ramp onder de aandacht te blijven brengen.

Jeugdtheatervoorstelling Kanoet
Deze vakantie draait er ook iedere woensdag in juli de jeugdvoorstelling Kanoet. Kinderen en ouders kunnen gratis aanschuiven en het verhaal van de jonge Mient en de kanoet horen. Het toneelstuk is in samenwerking met vogelbioloog Theunis Piersma gemaakt, die ook in het toneelstuk te horen is als de vader van Mient. Bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier meer leren over deze Waddenvogel en het verhaal rondom zijn trek van Siberië naar de Waddeneilanden in Nederland.

Ben jij in je FC Groningen tenue naar het Zeehondencentrum geweest, stuur een leuke foto naar juniorclub@fcgroningen.nl. Jij kunt meedoen aan de vakantie foto wedstrijd en wie weet val jij in de prijzen. Lees hier meer over in het clubblad.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga