string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘In afwachting van afwikkeling formaliteiten transfer Hoesen’.

Dinsdag 24 januari 2017 om 14:21

In de 614de nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste thuiswedstrijd van 2017, kijkt hij vooruit naar de Derby van het Noorden en gaat hij in op de laatste stand van zaken bij de club.

“De eerste thuiswedstrijd van 2017 was er één met twee gezichten. De eerste helft waren we dominant en bovenliggend tegen Vitesse. De 1-0 voorsprong waarmee we de rust in gingen, was een te magere marge. Dat bleek in de tweede helft toen Vitesse de boel beter voor elkaar had. De 1-1 eindstand was dan ook logisch en terecht. Al met al was het door de vele slordigheden over en weer geen hoogstaande wedstrijd in het Noordlease Stadion en dat was jammer.”
 
Nieuwe uitdaging
“Zondagmiddag wacht ons vanaf 12.30 uur een nieuwe uitdaging. We gaan dan op bezoek bij sc Heerenveen, dat een goed seizoen draait. We hebben de laatste periode echter aangetoond prima voor de dag te kunnen komen in uitwedstrijden. Gesteund door een met 1.200 supporters uitverkocht gastenvak is de Derby van het Noorden een mooi affiche, waar we naar uit kijken.”
 
“Vanwege de wisselende weersomstandigheden wordt per dag bekeken waar de trainingen in de aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen zullen worden gehouden. Kijk hier op deze website of volg ons via de diverse social mediakanalen om te zien hoe laat en waar er wordt getraind.”
 
FC Groningen onder-23
“Zaterdagmiddag speelt FC Groningen onder-23 de eerste thuiswedstrijd van 2017. De eerste twee duels van het nieuwe jaar leverden – net als voor ons eerste elftal – een overwinning en gelijkspel op. Op eigen veld is vanaf 15.00 uur ODIN ’59 de tegenstander. De toegang op Sportpark Corpus den Hoorn is gratis.”
 
Transfernieuws
“Op het transfervlak kunnen we melden dat we een akkoord hebben bereikt over de overgang van Danny Hoesen naar San Jose Earthquakes. De transfer is echter nog niet definitief afgerond omdat we in afwachting zijn van de afwikkeling van de formaliteiten. Als het zover komt, dan verhuren we de spits voor de rest van dit kalenderjaar – dus tot en met 31 december 2017 – aan de MLS-club uit Californië. San Jose Earthquakes heeft na dit jaar een optie tot koop op Danny Hoesen, die in afwachting van zijn overgang naar Amerika nog in Nederland verblijft. Wij verwachten dat de transfer één dezer dagen z’n beslag zal krijgen.”
 
eSporter
“Sinds vandaag (dinsdag – red.) hebben wij officieel wel een nieuwe speler aan ons weten te binden: Absalom Warkor. Tijdens de Fandag van afgelopen zondag bij sponsorrelatie Bauhaus kwam hij als winnaar uit de bus van de finaleronde om deze felbegeerde functie. Warkor, 28 jaar en woonachtig in Stad, zal FC Groningen onder meer gaan vertegenwoordigen in de nieuwe E-Divisie.”
 
“De Eredivisie lanceert deze nieuwe competitie naast de reguliere voetbalcompetitie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17. De E-Divisie – wereldwijd één van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers – start op maandag 6 februari. Op woensdag 1 februari is de officiële presentatie.”
 
Fandag
“Overigens was de Fandag bij Bauhaus afgelopen zondag zeer geslaagd. De opkomst was groot en jong en oud vermaakten zich bij de diverse activiteiten met de selectiespelers en de finale van FIFA 17.”
 
“Tot slot van deze nieuwsbrief een vooraankondiging van onze jaarlijkse benefietavond. Die wordt dit jaar op maandag 10 april gehouden, traditiegetrouw in Autoborg van onze sponsorrelatie Noordlease. De avond staat in het teken van stichting CliniClowns, dat dit jaar het 25-jarig jubileum viert.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard