string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Idrissi: ‘We gaan zondag weer voor de winst’.

Vrijdag 13 mei 2016 om 13:57

FC Groningen verdedigt zondagmiddag in Almelo een 2-1 voorsprong tegen Heracles Almelo tijdens de tweede wedstrijd in de halve finales van de play-offs. Oussama Idrissi was donderdagavond in de heenwedstrijd niet voor het eerst dit seizoen belangrijk met een assist. De jongeling keert zondag terug in een voor hem bijzonder stadion. Simon Tibbling hoopt zondag een rol te kunnen spelen bij de return in Almelo.

Idrissi kwam dit seizoen al 17 keer in actie voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi en was sinds zijn debuut in het eerste van FC Groningen eind vorig kalenderjaar bij zeven treffers betrokken. Drie maal scoorde Idrissi zelf en vier keer gaf hij de beslissende voorzet. Geen enkele andere FC’er is in de tweede seizoenshelft bij meer doelpunten betrokken.
Debuut
De buitenspeler keert zondagmiddag terug in een voor hem bijzonder stadion. “Ik heb in dat stadion als invaller mijn Eredivisiedebuut mogen maken, dat was op zaterdag 19 december vorig jaar,” zo weet Idrissi nog precies. “Daardoor geeft het toch wel een bijzonder gevoel. Zondag mogen we er weer op bezoek.”
Idrissi kijkt nog even kort terug op de eerste wedstrijd in de tweeluik die door FC Groningen met 2-1 werd gewonnen. “Een uitslag waar we vooraf misschien niet direct voor hadden getekend, maar waar we wel genoegen mee moesten nemen. Het is jammer dat we een tegengoal hebben moeten incasseren, daardoor moeten we zorgen dat we zondag gaan scoren. Maar we hebben wel gewonnen en we gaan er met een goed gevoel naar toe.”
Vertrouwen
Zoals bekend speelt Heracles Almelo haar wedstrijden op kunstgras. Vandaag en morgen (15.30 uur) wordt getraind op Sportpark Corpus Den Hoorn op één van de kunstgrasvelden. “We hebben er dan twee keer op getraind en iedere voetballer heeft tegenwoordig wel meerdere wedstrijden op kunstgras gespeeld, dus het zal geen verschil maken,” aldus Idrissi. “We hebben donderdag gewonnen en gaan zondag weer voor de winst, al weten we dat een gelijkspel ook genoeg is. Het is een heel belangrijke wedstrijd en ik heb er vertrouwen in.”
Seizoenkaart
Simon Tibbling had gisteravond een zware avond. Hij was er niet bij binnen de lijnen, maar moest, net als afgelopen zondag, toekijken van de tribunes. “Het was moeilijk om op de tribune te zitten. Niks voor mij.” De seizoenkaartcampagne van FC Groningen 2016/2017 is momenteel in volle gang. “Voor mij hoeven ze geen plekje te reserveren. Ik sta liever op het veld.”
Tibbling heeft in twee opzichten goede hoop. “Vandaag (vrijdag – red.) heb ik weer volop getraind met de groep en ik hoop een rol te kunnen spelen op zondagmiddag in Almelo. De 2-1 score is een goed uitgangspunt. We hebben in ieder geval gewonnen en moeten het zondag afmaken om de finale te halen.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen