string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Idrissi: ‘Natuurlijk was het voor mij een bijzondere wedstrijd’.

Zaterdag 16 april 2016 om 22:47

FC Groningen pakte zaterdagavond in De Kuip een punt tegen Feyenoord. Aanvoerder Rasmus Lindgren kon wel leven met de puntendeling, al had er volgens de captain meer in kunnen zitten. Oussama Idrissi keerde terug bij de club waar hij in de jeugdopleiding speelde en verzorgde de Groningse assist.

Als jongen uit de Feyenoordopleiding droomde Idrissi van wedstrijden in de Rotterdamse Kuip. Hij maakte zaterdag echter zijn debuut in het stadion als speler van FC Groningen. “Het is een lekker gevoel om hier nu te staan,” zei Idrissi voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik heb hier mijn jeugdopleiding genoten en ik heb altijd al graag in De Kuip willen spelen.”
Zogenaamde Kuipvrees kende de buitenspeler niet. “Natuurlijk was het voor mij een bijzondere wedstrijd en het was belangrijk om te laten zien wat ik kan. Ik heb nog geen vaste basisplaats, kom net kijken en ik ben blij dat we vandaag een punt hebben gehaald. We hadden met Alexander Sørloth de kans op de 1-2, maar we mogen denk ik wel blij zijn met een puntje.”
Assist
FC Groningen kwam in de eerste helft op voorsprong nadat Idrissi spits Michael de Leeuw in stelling had gebracht. “Ik gaf eerst voor en zag dat de bal terugkwam,” omschreef de aangever zijn actie. “Mijn tegenstander had niet door dat ik in zijn rug kwam. Ik wilde keihard binnen schieten en Michael de Leeuw is gewoon heel scherp voor het doel, dat is een kwaliteit van hem.”
In de tweede helft werd Groningen door Feyenoord achteruit gedrukt. “Als de volle Kuip erachter gaat staan, weet je dat het moeilijk wordt. We probeerden nog te voetballen en dat is niet altijd even goed gelukt. We hadden wel de kans op de 1-2 en dus ben je aan de ene kant blij dat je een punt pakt, maar anderzijds had je toch op drie punten gehoopt.”
Champagne
Idrissi werd door FOX Sports Eredivisie uitgeroepen tot man van de wedstrijd en dus had de verslaggever een fles champagne voor de jongeling. Een cadeau waar Idrissi niet veel aan heeft. “Ik drink absoluut niet. Ik ben een gelovige jongen en het is dus niet toegestaan. De trainer mag hem van mij hebben.”
Captain
Aanvoerder Rasmus Lindgren werd zoals gebruikelijk aan de rand van het veld geïnterviewd door FOX Sports Eredivisie. De verslaggever vond het behaalde punt een felicitatie waard. “Ik weet het niet, wij krijgen aan het einde ook nog twee honderd procent kansen,” aldus Lindgren. “Zij krijgen natuurlijk in de tweede helft ook de nodige kansen, dus met een gelijkspel kan ik uiteindelijk wel leven.”
De FC kwam na 24 minuten op voorsprong, terwijl Feyenoord in de eerste helft niet tot een schot tussen de palen kwam. “We kregen in de eerste helft veel ruimte om te voetballen,” vond Lindgren. “Tot ongeveer een kwartier voor rust stond het goed en daarna werden we wat slordig, maar was er verdedigend niet zoveel aan de hand.”

Knokken
Na de pauze ging de Rotterdamse tegenstander drukken en viel na ruim een uur voetballen de gelijkmaker. “In de tweede helft viel de 1-1 en daarna bleven we knokken en als team spelen. Ik vind het daarom toch een goede prestatie van ons. Zij gingen wat opportunistisch spelen, met Kuyt wat dieper, maar wij kregen ook onze kansen en als we die hadden gemaakt, pakken we drie punten,” aldus Lindgren.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’