string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ibrahim Sillah, hard werkende liefhebber (Sociale Activering).

Zaterdag 18 juni 2022 om 10:00

FC Groningen in de Maatschappij wil jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans bieden om deze te verkleinen. Dat doet de stichting met het programma Sociale Activering, waarbij wordt samengewerkt met de gemeente Groningen en re-integratiebureau Restart. In een nieuwe video over dit mooie initiatief maakt de kijker kennis met Ibrahim Sillah, één van de deelnemers.

De re-integratie van deelnemende jongeren, allen tussen de 18 en 35 jaar, verloopt door middel van coaching en sport. Trainers van de FC verzorgen een halfjaar lang, twee keer per week voetbaltrainingen. Voor de start van deze trainingssessies is er tijd voor coachgesprekken, workshops of andere activiteiten.
 
Aan de hand van verschillende fases en bijbehorende onderwerpen, worden de jongeren geactiveerd en krijgen zij diverse tools aangereikt om zelf stappen te kunnen zetten. Na afloop van het programma ontvangen alle deelnemers een persoonlijk re-integratieadvies, gefocust op een goed vervolg richting de toekomst.
 
Een groot deel van de jongeren heeft mede dankzij Sociale Activering een opleiding of baan kunnen vinden. Respect, teamspirit, eigen talent, sociale vaardigheden én inspiratie zijn daarbij de hoofdingrediënten.

Ibrahim Sillah
Inspiratie is zeker te halen uit het verhaal van deelnemer Ibrahim Sillah. Deze hardwerkende liefhebber groeide op in Sierra Leone en kwam er als klein jongetje al achter dat sport, en dan met name voetbal, zijn passie was: “Als ik sport, vergeet ik al mijn problemen.”
 
Via de gemeente kwam Sillah terecht bij Sociale Activering van FC Groningen in de Maatschappij. Vanuit het programma volgt de sportliefhebber nu een opleiding tot fitnessinstructeur, zodat hij een stabiele toekomst tegemoet kan gaan. Dat neemt niet weg dat hij geen vertrouwen heeft in zijn droom een nog betere voetballer te worden. “Je moet tegen jezelf zeggen: hier ga ik voor. Het maak niet uit wat mensen zeggen, doe het voor jezelf.”
 
Eén ding is in ieder geval duidelijk: Ibrahim Sillah weet dat het hem niet komt aanwaaien. “Je moet hard werken en alle momenten waarderen, ook de slechte.”
 
Maak nader kennis met Ibrahim Sillah door de video te bekijken via onderstaande videoplayer of op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven