string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Tweede helft tegen Utrecht omslagpunt’.

Zondag 30 januari 2011 om 18:38

Trainer Pieter Huistra zag de zege op Heerenveen tijdens de persconferentie als een ‘mooi slotstuk van een interessante week’. Oud-FC-trainer Ron Jans sprak op de persconferentie van een ‘pijnlijke nederlaag’.

Pieter Huistra: “Dit was een mooi slotstuk van een interessante week. In de winterstop is er tijd om te kijken wat er allemaal moet gebeuren en waarmee we aan de slag konden. Afgelopen week was de test met een week waarin we drie wedstrijden speelden. Twee daarvan hebben we verloren en vandaag dus gewonnen. Het omslagpunt was toch wel de tweede helft in Utrecht. Hoewel we ongelukkig voetbalden, hebben we de tweede helft goed doorgevoetbald.”
“In de aanloop naar vandaag hebben we de spelers kunnen overtuigen dat we ondanks die twee verliespartijen op de goede weg zijn. Met elkaar hebben we vol druk gezet en risico genomen. Bovendien hebben we met overtuiging en lef gespeeld. Het allerbelangrijkste was ook aan de bal te blijven voetballen. Vandaag hebben de individuele spelers ook kunnen laten zien hoe goed te zijn. Al met al was het voor ons een goed einde van een bepalende week in het seizoen.”
Ron Jans: “Voor ons is het natuurlijk een totaal ander verhaal. Het was voor ons een pijnlijke nederlaag. Niet alleen de uitslag (1-4 – red.) maar ook het feit dat we niet als team hebben gespeeld. En dat is wel waarmee je vanaf dag één bezig bent. Je ziet dan dat het uit elkaar valt, terwijl je elkaar moet steunen en juist de bal moet vragen. Dat werd ingegeven door de 0-1 en zeker ook door de 0-2 Op een gegeven moment speelt je vooral tegen jezelf.”
“Groningen is heel stabiel en heeft het goed uitgespeeld. Ik ben trots dat ik trainer ben van Heerenveen. Maar heb het gevoel dat de spelers meer aan de club, het team, elkaar en zichzelf kunnen geven. En ik ben benieuwd hoe dat in de toekomst zal gaan. Wij proberen van Heerenveen een club te maken, waar in alles vanuit het team wordt gedacht. De spelers kunnen zich vanaf morgen weer melden, door goed te trainen en goed te voetballen. Vandaag hebben we veel te weinig geboden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’