string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: “Snel moeten leren”.

Maandag 30 januari 2012 om 14:39

Trainer Pieter Huistra vond dat zijn ploeg me een hogere intensiteit aan de wedstrijd had moeten beginnen, om kans te kunnen maken tegen een topploeg. Steve McClaren roemde bij zijn ploeg juist de eindfase van het duel.

Pieter Huistra: “We gingen met veel vertrouwen naar Enschede. In de afgelopen drie weken hebben we veel zelfvertrouwen opgebouwd. Maar zo’n wedstrijd tegen een topclub is anders. De intensiteit ligt hoger en het winnen van duels is belangrijker. En daar schortte het bij ons in het begin nu juist aan. We wonnen te weinig duels en werden niet gevaarlijk. De twee doelpunten van Twente waren bijna identiek. Het was niet genoeg voor ons om echt in de wedstrijd te komen.”
“In de tweede helft ging de handrem eraf. En namen wij een paar minuten het initiatief en kwamen we terug door de 2-1. Na een discutabele situatie aan de zijkant werden we verrast door een ingooi en door de snelheid van Ola John was de derde goal identiek aan de eerste twee. Daarna was het voor ons zaak de wedstrijd zo goed mogelijk uit te spelen. We hadden de brutaliteit en agressiviteit vanaf het begin nodig om in de wedstrijd te komen. Als we willen doorgroeien, zullen we dat snel moeten leren. Door de individuele kwaliteit en de samenhang zal Twente lang mee blijven doen in de titelstrijd.”
Steve McClaren (FC Twente): “Het was fijn om te zien dat onze ploeg beter ging spelen naar mate de wedstrijd vorderde. Wij eindigden sterk, maar begonnen niet zo sterk. Het tempo lag in het begin niet zo hoop. Door individuele klasse van Ola John en Luuk de Jong kwamen we op voorsprong. In de tweede helft startten we slecht, maar kwam de 3-1 op het juiste moment. Vorige week ging de wedstrijd in de laatste 20 minuten langzaam uit, maar nu hield de ploeg toch vol in de laatste fase. Ik ben onder de indruk van de fysieke en mentale groei. Het was een lastige wedstrijd en we zullen ons moeten blijven verbeteren.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren