string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Huistra: ‘Revanche leeft in de groep’.

Vrijdag 02 december 2011 om 15:57

Trainer Pieter Huistra leed afgelopen weekend met zijn ploeg de grootste nederlaag als Eredivisietrainer. Ook werd zijn contract met een jaar verlengd. De focus is inmiddels volledig op NEC-thuis komen te liggen: “Nakomen van afspraken is cruciaal.”

Na de 6-1 nederlaag bij PSV is in het begin van de week nog stilgestaan bij deze wedstrijd: “We hebben alles goed doorgesproken. Vooraf was er wel de overtuiging van iedereen dat we een resultaat zouden kunnen halen. We hebben er veel van geleerd. Dat de dingen die je afspreekt, ook goed uitgevoerd moeten worden. Onder de druk van PSV en omdat het ‘honderd procent geloof’ ontbrak, ging het mis. Afspraken zijn cruciaal en het nakomen daarvan natuurlijk ook.”
Wijziging
“Tegen NEC is het wederom belangrijk dat iedereen uitvoert wat we van tevoren doorspreken. De knop was snel om na de nederlaag en is omgezet in revanchegevoel. We zijn met elkaar bezig gegaan en zijn er klaar voor. Gisteren (donderdag – red.) vlogen de vonken eraf. Of ik behalve het vervangen van de geschorste Maikel Kieftenbeld veel ga wijzigen? Na een dikke nederlaag is die afweging des te groter, maar ik houd ook van duidelijkheid. Vertrouwen geven aan de spelers die in de basis stonden, maar ook naar de rest van de selectie.”
De selectie heeft één wijziging ondergaan. Maikel Kieftenbeld ontbreekt wegens zijn vijfde gele kaart van het seizoen en Nick Bakker van de B-kern sluit aan. “Nicklas Pedersen viel in de Beloften geblesseerd uit, maar is morgenavond wel weer inzetbaar. Luciano da Silva is er nog niet bij. Thomas Enevoldsen, Suk Hyun-Jun, Emil Johansson, Kees Kwakman en Koen van de Laak zullen na de winterstop pas weer speelminuten gaan maken.”
Kids United
Huistra refereerde ook nog aan de presentatie van het eigen G-voetbalteam dat FC Groningen gistermiddag in Euroborg presenteerde: “Als we een beetje terugzien van het enthousiasme en het plezier dat die jongens en meiden uitstralen dan heb ik voor ons eigen team alle vertrouwen in een goed resultaat. Ik heb zelf blij dat ik nog minimaal anderhalf jaar trainer ben bij FC Groningen. We blijven creatief om ons ten opzichte van de concurrentie te versterken en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Ik heb het vertrouwen in de potentie van deze selectie en de club en wil er graag onderdeel van zijn om te helpen flink door te ontwikkelen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven