string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Hele mooie test’.

Vrijdag 05 augustus 2011 om 14:48

Trainer Pieter Huistra heeft een vrijwel fitte selectie voor het uitduel met Roda JC tot zijn beschikking. Alleen de geschorste Tim Sparv en de geblesseerde Koen van de Laak zijn niet inzetbaar. Matias Jones valt deze keer buiten ‘de achttien’.

Huistra had al eerder aangegeven tevreden te zijn over de prestaties en ontwikkeling in de voorbereiding en constateerde vrijdag na afloop van de training dat het ook met de fitheid van de groep goed zit: “Iedereen stond vandaag op het veld, behalve Van de Laak die een operatie achter de rug heeft. In de voorbereiding waren er een paar spelers die er een week of anderhalf uitgelegen hebben, maar nu is iedereen weer inzetbaar. Na het vertrek van Shkodran Metaj en Oluwafemi Ajilore hebben we 29 spelers in de A- en B-kern. Van de 21 uit de A-kern vallen er dus drie buiten de boot voor zaterdagavond.”
Soortgelijk
Over de eerste wedstrijd: “Het is een hele mooie test om te zien of de vorm zo goed is als de voorbereiding ons al aangaf. Ploegen die in Kerkrade weten te winnen, draaien vaak een goed seizoen. Zij hebben wel een aantal personele wisselingen gehad binnen de selectie, maar de manier van spelen en de intentie zijn exact hetzelfde. De spelers zijn vervangen door soortgelijke type spelers. Het is nog steeds een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Door de wedstrijden tegen Malaga en Club Brugge hebben we ons een goed beeld kunnen vormen van hun ploeg. En natuurlijk gaan we zorgen dat we zelf zo goed mogelijk voor de dag komen.”
Afweging
De keuze voor de eerste doelman was de afgelopen week in de media en bij de volgers van FC Groningen een veelbesproken onderwerp. De keuze viel op Brian van Loo. Huistra lichtte dit als volgt toe: “We proberen als trainersstaf elke situatie zo neutraal mogelijk te bekijken. En trachten de vooringenomenheid wel eens te parkeren. En dan heel diep en zuiver op de zaak in te gaan. Bij de keuze voor een keeper maak je de afweging niet voor één wedstrijd, maar voor meerdere duels. Je moet het een serieuze kans geven. Bij elke keuze is het schipperen tussen het vertrouwen dat je de één geeft en de gevolgen voor de korte en lange termijn voor de speler in kwestie en de rest van de groep.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’