string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra en Jans vinden nieuwe clubs.

Woensdag 30 mei 2012 om 13:31

Twee voormalige trainers van FC Groningen hebben een nieuwe club gevonden. Pieter Huistra is vanmiddag in Doetinchem gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. Huistra was de afgelopen twee seizoenen trainer/coach van FC Groningen.

Het contract tussen FC Groningen en Pieter Huistra werd drie weken geleden ontbonden, waarna de FC op zoek ging naar een nieuwe trainer. De club vond die in de persoon van Robert Maaskant. De Graafschap is na FC Groningen de tweede club waar Huistra als zelfstandig eindverantwoordelijke aan de slag gaat. De Doetinchemmers degradeerden onlangs via de play-offs vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League. Huistra tekende op de Vijverberg een verbintenis van een jaar.
Standard Luik
De voorganger van Huistra in Euroborg, Ron Jans, tekende een contract bij het Belgische Standard Luik. Jans was tussen 2002 en 2010 trainer in Groningen. De voormalige FC-trainer zat zonder club, nadat de overeenkomst met sc Heerenveen na twee seizoenen eindigde. Komende jaargang gaat Jans in de Belgische hoogste divisie aan de slag bij het Waalse Standard Luik. Jans, in het verleden leraar Duits, zal zich de komende maanden gaan toeleggen op het aanleren van de Franse taal.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren