string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Een team dat er vol voor gaat’.

Vrijdag 17 februari 2012 om 15:01

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.30 uur in Euroborg tegen koploper PSV. FC-trainer Pieter Huistra wil bij zijn ploeg vooral strijd en inzet zien. “We willen deze mindere periode graag afsluiten.”

In Euroborg moet de FC het zondag doen zonder een drietal geschorsten. Maikel Kieftenbeld, Tim Sparv en Virgil van Dijk zijn niet inzetbaar door schorsingen. Daarnaast ontbreken Koen van de Laak (kuit) en Nicklas Pedersen (knie) bij de groen-witte FC. “Afgelopen week hebben we minder trainingen gehad, maar per training wel langer getraind. In de voorbije weken hebben we keihard getraind en nu was het zaak voor iedereen de accu weer vol op te laden.”
Aanstaande zondag is vooral de ‘overdracht’ richting publiek belangrijk. “We willen zo goed mogelijk beginnen. En in mijn optiek gaat het dan om druk zetten en agressief in de duels zijn, balbezit houden en beleving uitstralen. De afgelopen twee wedstrijden tegen RKC en VVV is dat wat onder gesneeuwd. Al vind ik niet dat de instelling en inzet niet goed waren. Maar deze zaken kwamen niet goed tot uiting.”
Tegenstander PSV heeft donderdagavond in het Turkse Trabzon de heenwedstrijd van de Europa League-ontmoeting met 2-1 gewonnen. “Ze hebben goed gespeeld, maar hadden een tegenstander die ze liet voetballen. Dat zijn wij niet van plan. PSV is een topclub en dus is voor ons de uitdaging des te groter. Niets is onmogelijk en voor hen is het een vervelende uitwedstrijd die ze niet mogen verliezen. Voor ons is het van belang dat we een team zien dat er vol voor gaat en dat de vonk overslaat naar de tribunes.”

De kassa’s blijven zondag gesloten. Het stadion opent om 11.00 uur. Tot en met zaterdag om 23.59 uur kunnen (Seizoen)ClubCard-houders van FC Groningen tickets aanschaffen bij FC Groningen Kaartenmarkt via onderstaande link:

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’