string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Hove verkozen tot Koning van de wedstrijd.

Maandag 30 januari 2023 om 12:05

Johan Hove werd na het duel met Volendam door de supporters van FC Groningen verkozen tot Koning van de wedstrijd. De Noor maakte de eerste goal van de FC en kreeg meer stemmen dan verdediger Thijmen Blokzijl en de andere doelpuntenmaker Ricardo Pepi.

Spelers kunnen bij een uitverkiezing tot Koning van de wedstrijd punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt de speler met de meeste punten uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Wie schaart zich in het mooie rijtje en wordt Speler van het Jaar?

Puntentelling
De Koning van de wedstrijd krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot  Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Koning van de wedstrijd doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement.

Thuis- en uitwedstrijden
De Koning van de wedstrijd wordt bij ieder thuisduel gekozen door middel van een verkiezing. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete speler van de wedstrijd via een formulier op de website. Tot het laatste fluitsignaal is het mogelijk om je stem uit te brengen. Ook bij de uitwedstrijden van FC Groningen bestaat de mogelijkheid via de website te stemmen. https://www.fcgroningen.nl/koning

Het stemmen op de Koning van de wedstrijd voor de uitduels van FC Groningen in de Eredivisie loopt tot en met de maandag 12.00 uur na een gespeelde uitwedstrijd eveneens dus via het speciale formulier op de website https://www.fcgroningen.nl/koning 

Uitslag FC Volendam-uit

1 Johan Hove 3 punten
2 Thijmen Blokzijl 2 punten
3 Ricardo Pepi 1 punt

Algemeen klassement na 19 speelronden.

1 Michael Verrips 23 punten
2 Ricardo Pepi 12 punten
3 Radinio Balker 9 punten
4 Peter Leeuwenburgh 7 punten
4 Mike te Wierik 7 punten
4 Luciano Valente 7 punten
4 Florian Krüger 7 punten
4 Thijmen Blokzijl 7 punten
9 Isak Määttä 5 punten
10 Tomas Suslov  4 punten
11 Laros Duarte 3 punten
11 Jan de Boer 3 punten
11 Thom van Bergen 3 punten
11. Johan Hove 3 punten
15 Ragnar Oratmangoen 1 punt

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Kaartverkoop uitwedstrijd MVV verschoven, FC komende vrijdag thuis tegen Telstar

03:30
4 dagen geleden

Bijzondere vrijwilligers en een feestende massa in ‘Thuis’

4 dagen geleden

Duarte Koning van de Wedstrijd na gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo