string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Drietal nieuwelingen speelgerechtigd tegen sc Heerenveen.

Vrijdag 20 januari 2023 om 14:30

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.15 uur in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. Trainer Dennis van der Ree zal voor het duel met de Friezen moeten puzzelen wat betreft zijn basiself. De hoofdtrainer gaat in zijn voorbeschouwing op de Derby van het Noorden onder meer in op de inzetbaarheid van de drie nieuwelingen in de selectie.

Bij liefst zes van de tien uitwedstrijden dit seizoen werd het gastenvak volledig uitverkocht. Dat gold ook voor het duel in Heerenveen Toch zal het uitvak in het Abe Lenstra Stadion niet gevuld zijn. FC Groningen verkocht de maximale capaciteit van 1.200 supporters uit, maar de FC-supporters zijn uiteindelijk niet welkom onder de vooraf gestelde voorwaarden. Dus werd door de supportersgroeperingen besloten over te gaan tot een boycot van de derby.

Drijfveer
“De steun die we dit jaar ook in uitwedstrijden van onze supporters voelen, is heel bijzonder. We hebben de steun nodig en het is heel jammer dat ze er niet zijn, maar we begrijpen het. We weten ook dat ze thuis zitten en ons op afstand steunen, dat moet voor ons een drijfveer zijn om met name ook voor hen een resultaat te willen halen.”

Achter de namen van Damil Dankerlui en Thom van Bergen staat een vraagteken voor het duel van zondag, net als achter die van Joey Pelupessy. Dankerlui is ziek en was de afgelopen dagen thuis, Van Bergen kreeg een tik tegen Feyenoord. Ook Pelupessy is ziek geweest, maar hij meldde zich wel weer op de club. Daleho Irandust heeft de groepstraining hervat en zou kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie, maar is nog niet fit genoeg om een groot deel van de wedstrijd te spelen.

Nieuwelingen
Johan Hove, Mads Bech Sørensen en Aimar Sher – die afgelopen week werden aangetrokken door de FC – zijn alle drie speelgerechtigd. Zij kunnen in Heerenveen debuteren voor de Trots van het Noorden. De eerste kennismaking met de nieuwelingen is volgens Van der Ree positief. “Ze maken een goede indruk, frisse koppen en spelers die op de trainingen hard willen werken. We zijn blij dat die jongens erbij zijn. Alle drie zijn ze fysiek gezien inzetbaar, waarbij Hove een groot gedeelte zou kunnen spelen, Sher een iets kortere fase van de wedstrijd. Bech Sørensen zou de hele wedstrijd kunnen spelen.”

Het duel in Friesland staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De arbiter fluit aankomende zondag om 12.15 uur voor de aftap van het duel in het Abe Lenstra Stadion.

Hele voorbeschouwing
Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van trainer Dennis van der Ree op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes