string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

HORNBACH, Supportersvereniging en FC brengen supporters samen in groen-witte regio  .

Vrijdag 21 april 2023 om 19:00

FC Groningen gaat samen met bouwpartner HORNBACH en de Supportersvereniging FC Groningen op verschillende plekken in de regio speciale FC-banken en -tafels plaatsen. Het doel is om de regio groen-witter te maken en eenzaamheid tegen te gaan door mensen samen te brengen. FC Groningen kan daarbij dienen als mooi gespreksonderwerp. FC-supporters worden opgeroepen mee te denken over de locaties en de uitstraling van de tafels. Samen naar een groen-witte regio waar mensen naar elkaar omkijken.

Bouwpartner HORNBACH voelt zich betrokken bij de FC-supporters. De liefde voor de club en gesprekken over voetbal en FC Groningen reiken tot ver buiten het stadion. Langs voetbalveldjes en pleintjes in de regio, of op plekken met een prachtig uitzicht over het Ommeland. FC Groningen is een club die mensen samenbrengt.

Samen met de Supportersvereniging FC Groningen wil HORNBACH het Groningse achterland groenwitter maken. Letterlijk en figuurlijk. Naast het verfraaien van de omgeving, dienen de tafels en banken als ontmoetingsplek om eenzaamheid tegen te gaan. Een plek waar mensen samenkomen, gesprekken voeren en genieten van het uitzicht, of van sport. Tientallen buitentafels en banken worden beschikbaar gesteld en geplaatst op locaties die de FC-supporters worden aangemeld. Locaties aanmelden kan hier: https://www.fcgroningen.nl/hornbach-bank-tafel/

Dat veldje of pleintje waar nu nog geen goede zitgelegenheid is. Die prachtige plek in het achterland waar meer mensen van kunnen genieten. Ken jij een plek waar een FC-bank en -tafel niet zou misstaan, een plek waar het vaker over FC Groningen zou moeten gaan? Geef de optie door en HORNBACH maakt hieruit samen met FC Groningen een selectie waarna de mogelijkheid tot plaatsing wordt onderzocht. Daarnaast kunnen supporters een slogan achterlaten. Om elkaar een hart onder de riem te steken, of een spreuk die past bij hun FC-gevoel.  Een suggestie voor een locatie en/of slogan is door te geven via onderstaande button.

De uitingen en slogans worden samen met supporters aangebracht op de tafels en banken. HORNBACH organiseert bij de vestiging in Groningen aan de Groningerweg 45/2 een klusdag om dit project samen met FC-supporters te voltooien. Kom later dit seizoen samen met andere supporters naar de klusdag: Er is altijd iets te doen!

Sjoerd-Jan Gispen, bestuurslid van de Supportersvereniging FC Groningen vertelt waarom de Supportersvereniging het project samen met HORNBACH omarmt. “FC Groningen is zoveel meer dan 90 minuten voetbal. Ook buiten het stadion komen veel supporters samen. De FC zorgt voor sociale binding onderling en met de regio. Die verbondenheid willen we zo nog meer vormgeven. Groen-wit is de kleur van de Stad én van het Ommeland. Met dit project creëren we nog meer plekken waar supporters elkaar kunnen treffen, om in gesprek te komen met elkaar. Over onze club, of over andere zaken die spelen in ons achterland.”

Maarten Post, hoofd marketing & communicatie van HORNBACH, vindt het fantastisch dat de Supportersvereniging is aangehaakt. Volgens Post krijgt de regio een nog grotere FC-uitstraling en wordt een opkomend probleem van eenzaamheid in het Noordelijke achterland aangepakt. “Bij onze vestiging in Groningen werken veel FC-supporters en uit de gesprekken op de werkvloer hebben we kunnen merken hoe bijzonder het gevoel van een supporter bij deze mooie club is. De verbondenheid met het achterland is enorm en daar dragen wij graag aan bij. Met het plaatsen van de banken en tafels willen we supporters inspireren hun FC-gevoel te omschrijven en te bespreken. Ze worden op locaties geplaatst die zijn aangereikt door de FC-supporters en moeten dienen als een extra plek om samen te komen.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht