string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Holla: ‘Ik schoot hem lekker binnen’.

Zondag 16 november 2008 om 19:02

FC Groningen won in een matige wedstrijd uiteindelijk dik verdiend met 3-0 van De Graafschap. Met twee assists en een doelpunt was Danny Holla de architect achter de overwinning.

Holla was uiteraard tevreden met het resultaat, maar het veldspel was volgens de jongeling niet geweldig. “We speelden niet goed ook al creëerden we wel kansen. Na het doelpunt werd het wel wat rustiger, maar toch is de 2-0 in de tweede helft dan lekker. Je weet natuurlijk nooit.”

Door het midden
“We speelden te veel ballen door het midden en moesten meer de zijkanten zoeken. Dat is in de rust ook gezegd.” Toch had ook Holla weinig te klagen. “Ook al was het deze keer geen goede wedstrijd, we winnen wel en zijn eigenlijk niet in de problemen geweest.”

Juichen
Voor Holla was de 1-0 zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. “De bal werd goed weggelegd door Marcus Berg en ik schoot hem lekker binnen.” Holla scoorde afgelopen woensdag voor de beker, uit bij Telstar, zijn eerste goal in een officiële wedstrijd van FC Groningen. Juichen deed hij toen niet. In Euroborg liep de middenvelder na zijn treffer wel met zijn armen in de lucht. “Die goal tegen Telstar was niet zo bijzonder. Nu wilde ik het publiek toch een beetje oppeppen.”

Buitenspel
Bij de 2-0 en de 3-0 stond Holla aan de basis van de treffer. Uit een vrije trap scoorde Andreas Granqvist en vlak voor tijd zette Marcus Berg de eindstand op de borden. Zelf dacht de Zweedse spits buitenspel te lopen.
“Het was al een paar keer op het randje en ik dacht nu weer buitenspel te staan. Gelukkig was het niet zo en mocht ik door.” Helemaal tevreden was Berg ondanks zijn doelpunt niet.

“Voor een spits is het altijd lekker als je scoort, maar ik heb maar twee echte kansen gekregen. Eén uit twee is niet slecht, toch zou ik graag nog meer willen creëren,” aldus de spits die komende woensdag met Zweden tegen Oranje speelt.   

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’