string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Higler fluit FC voor de negende keer.

Woensdag 11 maart 2015 om 10:40

De wedstrijd PSV-FC Groningen staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De arbiter is voor de negende keer aangesteld bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Van de voorgaande acht ontmoetingen won Groningen er zes en verloor het er niet één.

De scheidsrechter zal bij PSV-FC Groningen worden geassisteerd door de heren Van Zuilen en Jansen. De heer Van den Kerkhof is in Eindhoven aangesteld als vierde official. Higler was dit seizoen één keer eerder scheidsrechter bij een wedstrijd van de Trots van het Noorden toen NAC Breda op 2 november 2014 de tegenstander was in Euroborg. De FC won dit duel door een vroege treffer van Tjaronn Chery met 1-0.

Higler maakte in december 2011 zijn Eredivisiedebuut als scheidsrechter en floot op 23 maart 2012 FC Groningen voor de eerste keer in zijn carrière. De FC won op bezoek bij Excelsior met 1-0 door een doelpunt van Lorenzo Burnet.

In de voorgaande acht duels onder leiding van Higler trok de arbiter veertien keer een gele kaart voor een FC’er. De enige rode kaart die Higler aan een Groningenspeler toonde, was op 18 januari 2014 voor Hans Hateboer tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Op 2 februari 2013 werd toenmalig trainer Robert Maaskant tijdens de uitwedstrijd tegen AZ door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’