string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Hiariej: ‘Samen met de supporters moeten we het doen!’.

Dinsdag 16 mei 2017 om 15:31

FC Groningen plaatste zich op de laatste speeldag van de Eredivisie voor de play-offs en begint woensdagavond om 20.45 uur thuis aan het toetje van het seizoen. Tegenstander is AZ. Hierdoor wordt de carrière van Tom Hiariej bij de FC nog met minimaal twee wedstrijden verlengd. Hiariej hoopt op massale steun van het publiek. Bryan Linssen wil het goede gevoel van de laatste weken meenemen in de play-offs. 

Hiariej was afgelopen zondag geschorst en wist niet zeker of hij zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen al had gespeeld. “Dat maakte de wedstrijd wel apart, maar door de vroege voorsprong had ik direct het gevoel dat het wel goed zou komen,” lacht Hiariej. “Ik was ontzettend blij met het resultaat.”
 
Mooie middag
Hiariej zag de wedstrijd vanaf de tribunes in Enschede en genoot naast het spel ook van de ruim 500 supporters, die waren meegereisd naar Twente. “Ik heb ze zeker goed gehoord en denk dat zij ook een mooie middag hebben beleefd. Het was mooi weer, we haalden de play-offs dus wat wil je nog meer.”
 
FC Groningen won in het verleden twee keer eerder een tweeluik met AZ in de play-offs. De eerste maal – in 2006 – legde de Trots van het Noorden de basis in de thuiswedstrijd, terwijl het karwei in 2014 juist thuis werd afgemaakt. “We moeten zorgen dat we met een goed resultaat een goede eerste stap zetten, het liefst zonder tegentreffer.”
 
Steun nodig
Om een goed resultaat te halen, dicht Hiariej een belangrijke rol toe aan het publiek. Seizoenkaarthouders kunnen woensdag gratis naar binnen, voor overige supporters kosten kaarten 15 euro per stuk en jeugd geboren na 2001 betalen 10 euro. “Het zou mooi zijn als het stadion goed gevuld is en we alle supporters erachter kunnen krijgen. We hebben alle steun nodig en moeten er met z’n allen iets moois van maken. Samen moeten we het doen!”
 
Aparte wedstrijden
Bryan Linssen is de laatste weken in vorm en was zondag wederom belangrijk met de openingstreffer tegen FC Twente. FC Groningen bereikte op de laatste speeldag de achtste positie en stond gedurende het seizoen niet eerder zo hoog. “Ik ging er vanuit dat we zouden winnen en de play-offs zouden halen, dat we dan ook nog achtste worden is helemaal mooi meegenomen,” aldus Linssen. “We zitten er lekker in, dat is genieten, en de ballen vliegen er goed in de laatste tijd. Hopelijk is dat in de play-offs ook nog zo.”
 
Linssen maakte dit seizoen zijn eerste competitietreffer in de thuiswedstrijd tegen AZ en noemt de ploeg uit Alkmaar een goede tegenstander. “Ze hebben een goede ploeg, zijn na de verloren bekerfinale iets minder, maar kunnen gewoon goed voetballen. Dit zijn aparte wedstrijden, waarin van alles kan gebeuren.”

Linssen juicht twente

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen