string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej: ‘In de voetballerij komt altijd weer een kans’.

Vrijdag 20 september 2013 om 14:22

Tom Hiariej staat zaterdagavond voor de eerste keer dit seizoen in de basis. De middenvelder vervangt de geblesseerde Rasmus Lindgren in de startopstelling van FC Groningen. William Ekong maakt in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn officiële debuut voor FC Groningen. De verdediger vervangt de geschorste Timo Letschert.

Hiariej werd in de tweede helft van vorig seizoen verhuurd aan FC Emmen. Zijn laatste basisplaats in de Eredivisie dateert van 6 mei 2012 toen de Trots van het Noorden op bezoek ging bij AZ. “Het voelt super dat ik zaterdag weer een keer in de basis mag starten,” zegt Hiariej. “En ook nog op het middenveld waar ik me het prettigst voel. Het is nu aan mij om het te laten zien. Ik ben blij met het vertrouwen en wil deze kans graag pakken.”
Kans
Hiariej stond lang op de lijst met spelers die mochten vertrekken bij FC Groningen, maar nu de transferwindow is gesloten, is de middenvelder volledig gefocust op FC Groningen en is hij een volwaardig lid van de eerste selectie. “Er waren weinig clubs geïnteresseerd. Ik ben nog wel in Denemarken geweest, maar daar had ik geen goed gevoel bij. Ik kon geen indruk krijgen over de eerste selectie en daarom ben ik daar niet heen gegaan.”
Hiariej bleef gedurende de eerste weken van het seizoen hard trainen en probeerde zich in de wedstrijden met de Beloften te laten gelden. “Het was af en toe best lastig, maar ik heb nooit verzaakt en ben altijd in mezelf blijven geloven. Op gegeven moment kreeg ik wel het idee dat mijn positie in de groep weer groeide en dat ik voor een kans kon gaan. Ik zat in een vrij uitzichtloze positie, maar je ziet dat er in de voetballerij altijd weer een kans komt.”
Ekong
William Ekong vervangt zaterdag de geschorste Timo Letschert en maakt daarmee zijn officiële debuut voor FC Groningen. De verdediger heeft zin in zijn eerste minuten in Euroborg. “Ik kijk er naar uit. Stiekem had ik verwacht al tegen Ajax te spelen, maar de trainer koos toen voor andere opties. Het is spannend, maar ik heb natuurlijk al veel in de voorbereiding meegespeeld. Daarnaast heb ik al wel een aantal keer in Euroborg bij de selectie gezeten, dus is het niet helemaal nieuw.”
“Ik heb in Engeland heel lang bij de reserves gespeeld. Dan speel je voor honderd man en af en toe voor een paar duizend. Een wedstrijd in Euroborg is toch anders. Dat is wel iets waar ik lang naar toe heb geleefd. Ik ben tevreden wanneer we drie punten pakken en voor een verdediger is het fijn als we de nul kunnen houden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’