string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Hiariej: ‘Hoop op een mooi eerbetoon’.

Vrijdag 20 december 2013 om 14:56

De teleurstelling bij Tom Hiariej over de bekeruitschakeling was donderdagavond groot. De middenvelder zag dat zijn ploeg veel mogelijkheden kreeg om een doelpunt te maken, maar de bal wilde er telkens niet in. “Als je naar onze kansen kijkt, hadden we moeten scoren. We creëerden genoeg en raakten zelfs twee keer de lat.”

FC Groningen kwam vlak voor het rustsignaal op een 0-1 achterstand. “Het was voor mij een vervelend moment en zag er wat knullig uit. Ik speelde de bal iets te ver voor me waar ik hem misschien over de zijlijn had moeten schieten. Het is balen dat ik bij een doelpunt betrokken ben en dus sta ik hier met een waardeloos gevoel. Zeker, omdat je nu uit de beker bent.”
Koeman
Voorafgaand aan het duel stond Euroborg, door middel van een minuut stilte, voor de eerste keer stil bij het overlijden van clubicoon Martin Koeman. Als speler van de eigen jeugdopleiding kwam het verlies van Koeman ook bij Hiariej hard aan. “Het was een schok. We hadden niet heel veel contact meer, maar in de gangen groette je elkaar uiteraard. Meneer Koeman heeft hier vijftig jaar gewerkt en veel voor de club betekend.”
Persoonlijk koestert de middenvelder warme herinneringen aan Koeman. “Ik weet nog goed dat ik jaren geleden samen met Martijn van der Laan werd opgeroepen voor het WK onder-17 in Peru. Koeman heeft ons toen weggebracht naar Schiphol. Ook was Koeman degene die naar ons huis belde om te vertellen dat ik bij FC Groningen mocht voetballen. Ik was een jaar of negen en mijn moeder nam de telefoon op. Toen ze hoorde dat het Martin Koeman was, dacht ze eerst dat iemand een grapje maakte. Ik hoop zondag opnieuw op een mooi eerbetoon.”
Z-side
Doelman Marco Bizot werd donderdagavond verkozen tot Essent Man of the Match. NEC was met 1-0 te sterk en dus zoekt Groningen naar revanche in Euroborg. “Ze staan weliswaar onderaan, maar hebben het nu toch aardig op de rit. NEC heeft een elftal dat voor elkaar wil vechten. Als we de eerste competitiehelft als zesde kunnen afsluiten, hebben we het goed gedaan.”
Bizot hoopt het publiek te kunnen belonen met een waardige afsluiting van het jaar 2013 en rekent daarbij op de steun van het publiek. Eerder dit seizoen kreeg hij een bijzonder cadeau vanuit de Z-side. “Tegen Ajax gooide ik mijn eigen shirt in het publiek en toen werd er geroepen dat ik bij winst tegen RKC hun trui zou krijgen. Ik heb er eigenlijk niet meer bij stilgestaan totdat we bij de ereronde weer langs de Z-side kwamen. Opeens kreeg ik een mooie trui en die heb ik vervolgens aangetrokken. Ik ben heel blij dat de fans achter me staan en heb veel waardering voor de supporters. Na vier wedstrijden zonder overwinning in Euroborg wordt het tijd voor een mooie overwinning. Dan gaan we de tweede competitiehelft in met een goed gevoel.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen