string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Het shirt van Fandi Ahmad’ nu via pre-order te bestellen.

Donderdag 11 mei 2023 om 12:00

FC Groningen lanceert in samenwerking met kledingpartner Robey Sportswear ‘Het shirt van Fandi Ahmad’.  Na het shirt van Piet Fransen een prachtige toevoeging in de retrocollectie van de club. Een replica van het FC Groningen thuisshirt van het seizoen 1983/1984 is nu te bestellen via een pre-order.

Fandi Ahmad speelde slechts twee seizoenen voor FC Groningen, maar liet in de jaren tussen 1983 en 1985 een onuitwisbare indruk achter. De sierlijke voetballer uit Singapore ontwikkelde zich tot één van de smaakmakers in de Eredivisie en publiekslieveling in het Oosterpark. Reden voor de FC om samen met kledingpartner Robey Sportswear een replica uit te brengen van het shirt waar Fandi in schitterde. Het shirt van zijn debuutseizoen 1983/1984. Een parel van een shirt voor de verzamelaar, een ode aan de voetballer die voor vele supporters de bijnaam ‘de Parel van Maleisië’ kende. 

Fandi is trots dat hij na veertig jaar nog altijd wordt herinnerd in Groningen. “Toen ik voor het eerst in Groningen kwam, was het een behoorlijke omschakeling voor mij. Het voetbal, de taal, het leven, de cultuur, de mensen. Maar juist de mensen in Groningen hebben me snel thuis laten voelen. Ik ben er trots op dat ik dit mooie shirt heb mogen dragen en het maakt me blij dat de mensen in Groningen me na veertig jaar nog steeds herinneren. Groningen was voor mij de eerste keer spelen in Europa en daarom is dit shirt uit 1983 voor mij heel bijzonder.”

Het shirt met rugnummer 7 wordt geleverd in een unieke box met certificaat van echtheid. Het certificaat is genummerd waardoor de koper precies weet welk van de in totaal 1.000 exemplaren in zijn of haar bezit is. Het shirt met de bijzondere opdruk van toenmalig hoofdsponsor AGO is vanaf nu te bestellen via een pre-order. De levering van de shirt wordt eind mei verwacht. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Mooi affiche in Euroborg, vanavond 20.00 uur thuis tegen ADO Den Haag

06:58
2 weken geleden

FC Groningen in voorbereiding op vol voetbalweekend in Euroborg

3 weken geleden

Twee thuiswedstrijden op komst, verkoop Helmond Sport-uit gestart