Het gezicht achter het derde tenue

23 december 2021

FC Groningen lanceerde op dinsdag 14 december het derde tenue van dit seizoen middels een Mystery Box. De gelimiteerde oplage was binnen tien uur na de lancering volledig uitverkocht. In de aanloop naar de release speelde de Groningse rapper Kraantje Pappie een belangrijke rol. Die rol blijkt nog groter te zijn. Young Craney is namelijk de ontwerper van het tenue.

Kraantje Pappie heeft zijn trots voor Groningen en FC Groningen nooit onder stoelen of banken gestoken. Bijna tien dagen na de lancering maakt de rapper zich bekend als designer van het tenue. De artiest heeft zijn trots voor stad en club verwerkt in het tenue en laat in onderstaande reactie zijn gevoel spreken.
 
Kraantje Pappie: “Oke ik geef het toe. Ik was het…"
 
"Dinsdag 14 december ging het nieuwe officiële derde tenue van FC Groningen in de verkoop en in razend tempo was alles volledig sold out. Vandaag vertel ik jullie met enorme trots dat ik de ontwerper ben van dit shirt. Met hulp van mijn goede vriend en creatief compagnon Danny Knopf, hebben we geprobeerd mijn gevoel voor Groningen te uiten in dit shirt. Het tegelpatroon op de mouwen vertegenwoordigt de yellow bricks in de binnenstad. Die ellendige stenen waarop we allemaal alle kanten op glijden als het ook maar een beetje regent of vriest. Maar we zijn wel de enigen ter wereld met deze stenen, en dat maakt ons ons."

"Het groen is natuurlijk het groen van Groningen, maar deze hebben we iets meer toegetrokken naar de populaire aardse kleurtonen van tegenwoordig. En dan het oranje in het shirt: oranje staat wat mij betreft voor saamhorigheid. Elke keer als het land oranje kleurt, staan alle neuzen weer heel even dezelfde kant op. En dat gebeurt deze tijden veel te weinig naar ons idee. De tweede reden voor het oranje is een ode aan onze dochter, Maeve Celine. Mijn vriendin en ik zijn onwijze sneaker liefhebbers en de oranje Nike Dunk Syracuse is favoriet van ons beiden. Hoe gek is het dat we deze beiden droegen op de dag dat we erachter kwamen dat we in verwachting waren van haar."

"Als laatste het kleine druppel logo van Axel Tiger Tears. Deze vertegenwoordigt de toekomst. Dat deze maar mag brengen, waar je naartoe werkt. Maar er is meer: er is ook nog een zeer exclusief trainingspak dat onderdeel uitmaakt van het derde tenue, zoals je kunt zien op de foto’s hierboven. Hoe je deze kunt bemachtigen, vertellen we je later."
 
"Op  zondag 16 januari 2022 zal FC Groningen voor het eerst spelen in het derde tenue."
 
"Via deze weg wil ik FC Groningen en Robey bedanken voor hun vertrouwen en hulp. Ik vind het een enorme eer om dit te mogen doen. Ook wil ik de supporters van de club bedanken voor hun support en vele positieve reacties op het shirt. Draag ‘m met trots!"
 
Craney

kraan2

Laatste nieuws