Hattrick Postema in doelpuntrijke overwinning op De Graafschap.

Vrijdag 15 maart 2024 om 21:59

FC Groningen heeft het thuisduel met De Graafschap met 4-2 gewonnen. Romano Postema maakte in het eerste kwartier van de wedstrijd twee goals. Ralf Seuntjens scoorde twee maal voor de pauze namens De Graafschap. Na rust scoorde Luciano Valente voor de FC en kreeg Postema in blessuretijd zijn felbegeerde hattrick, 4-2.

Spektakel voor rust. FC Groningen kwam uitstekend uit de startblokken in Euroborg. De ploeg van trainer Dick Lukkien kreeg binnen vijf minuten spelen de eerste goede kans. Thom van Bergen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van keeper Thijs Jansen.

Topscorer Romano Postema was enkele minuten later wel trefzeker en liet 21.111 supporters in een zeer goed gevuld Euroborg juichen. Luciano Valente hield fraai het overzicht en vond de spits die koeltjes afmaakte, 1-0. Postema kreeg na een kwartier spelen zijn tweede kans op aangeven van Jorg Schreuders, maar vond deze keer de keeper. Marvin Peersman gaf van achteruit na 16 minuten spelen een strakke bal richting de spits. Deze keer was Postema weer koel en schoot de 2-0 binnen. Aanvoerder Leandro Bacuna zocht de spits na 20 minuten spelen nadrukkelijk om hem een hattrick te gunnen, maar de lage voorzet was te scherp en kon worden onderschept.

Er leek niet veel aan de hand voor de FC. Wederom legde de ploeg veel energie in het spel. Uit het niets deed tegenstander De Graafschap halverwege de eerste helft iets terug via een kopbal van Ralf Seuntjens, 2-1. Door de tegengoal ebde de energie een beetje weg en tien minuten na de aansluitingstreffer kopte de aanvaller van De Graafschap uit een corner ook zijn tweede tegen de touwen, 2-2. FC Groningen nam het heft in de slotfase voor rust weer in handen. Johan Hove mikte rakelings naast het doel.

FC Groningen kwam tien minuten in de tweede helft weer op voorsprong. Peersman speelde Valente in. De middenvelder creëerde handig ruimte voor zichzelf in het drukke strafschopgebied en schoot verdekt laag in de hoek, 3-2.

Een explosie aan geluid en de goal gaf het publiek in het stadion weer energie. Samen strijden voor de punten. De  21.111 supporters gingen als één man vol achter de ploeg staan. Peersman was dichtbij een treffer na een kopbal uit een hoekschop, maar keeper Jansen stond goed opgesteld. Even later werd Van Bergen handig vrijgespeeld door een balletje achter het standbeen van Valente. Postema liep mee in de spits, maar de afstemming tussen beide aanvallers was net niet voldoende.

Bacuna onderschepte een kwartier voor tijd een bal op het middenveld en stormde met grote passen naar het strafschopgebied van de tegenstander. Postema sloop al slim weg en wederom probeerde de aanvoerder de topschutter van de ploeg te bereiken. Weer zat er net een voetje van een speler van De Graafschap tussen.

Een spannende slotfase volgde vanwege de geringe marge in de score. Gedragen door de steun van de supporters knokte de ploeg voor iedere meter. De vijf minuten blessuretijd werden professioneel uitgespeeld door de ploeg. De Graafschap ging op zoek naar de gelijkmaker, maar na een snelle tegenstoot maakte Postema op aangeven van Van Bergen dan toch zijn hattrick, 4-2. Een kolkende Euroborg verwelkomde met een groot applaus de zwaarbevochten driepunter.