Hateboer: ‘Van amateur naar doelpuntenmaker in de finale’

18 mei 2014

Hans Hateboer maakte zondagmiddag in de gewonnen finalewedstrijd van de play-offs tegen AZ zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. De verdediger zocht na het laatste fluitsignaal direct zijn familie op. De jongeling genoot volop van het behalen van Europees voetbal.

Hateboer zette FC Groningen na ruim een half uur spelen op een verdiende 2-0 voorsprong. De verdediger was naar binnen gekomen en kreeg de bal uit de kluts voor zijn mindere linkerbeen, maar besloot toch te schieten. “Ik dacht, ik heb ook een linker,” zegt Hateboer. “Dat je op zo`n moment je eerste doelpunt maakt, is onbeschrijflijk. Ik was zo blij dat ik even niks meer hoorde.” Naast zijn doelpunt was Hateboer belangrijk met de assist bij de 3-0. “Ik dribbelde de bal in en bleef goed om mij heen kijken. Ik zag Tjaronn Chery lopen en hij stond op een betere scoringspositie dan ik. De assist was zeker bewust.” Familie
Na het laatste fluitsignaal vlogen de spelers elkaar in de armen. Hateboer liep direct richting de hoek van het stadion waar zijn vriendin en ouders gespannen naar de wedstrijd hadden gekeken. “Een fantastisch moment. Zij zijn natuurlijk heel belangrijk geweest voor mij en hebben er mede voor gezorgd dat ik hier nu in dit shirt sta. Na de knuffel met mijn moeder zei ze dat ze eindelijk weer kon praten.” Het was voor Hateboer de perfecte afsluiting van een bizar seizoen waarin de verdediger als rechtsback doorbrak. “Ik begon dit seizoen als amateur in de Beloften en ben nu doelpuntenmaker in de finale van de play-offs. Natuurlijk had ik het niet verwacht, maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Dit soort momenten, daar doe je het voor. Ik ga er dan ook zeker van genieten.”

Laatste nieuws