string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Hateboer: ‘Rotgevoel overheerst’.

Zaterdag 18 januari 2014 om 22:34

Het is FC Groningen zaterdagavond niet gelukt te winnen van RKC. Teleurstelling en boosheid overheersten na het 1-1 gelijkspel in Waalwijk. Een rode kaart voor verdediger Hans Hateboer en een strafschop, na een handsbal van aanvoerder Maikel Kieftenbeld, deden de wedstrijd kantelen. De hoofdpersonen verschenen na afloop voor de camera van Fox Sports Eredivisie.

Kieftenbeld was vooral boos op zichzelf. “Ik krijg de bal op mijn hand in het ultieme poging om een voorzet nog te blokken. Op dat moment moet ik gewoon slimmer zijn en mijn handen langs mijn lichaam houden,” aldus Kieftenbeld.
Breekpunt
Het breekpunt van de wedstrijd was volgens de aanvoerder de rode kaart van debutant Hans Hateboer. “Hij ging er hard in, maar dat mag in het voetbal,” meent Kieftenbeld. “Ik kreeg van de scheidsrechter te horen dat hij er met twee benen vooruit in ging, maar daar heb ik mijn twijfels over. Tot die rode kaart was er niks aan de hand en was er maar één ploeg die goed speelde en verdiende te winnen. Na de rode kaart raakten we helemaal van slag en dat mag niet gebeuren.”
Het debuut van Hans Hateboer in de Eredivisie begon zo mooi met een assist op het doelpunt van Michael de Leeuw. Na zeventig minuten kreeg de verdediger echter rood na een tackle en moest hij vroegtijdig vertrekken. Een debuut met gemengde gevoelens. “Dan overheerst er toch een rotgevoel,” aldus Hateboer voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Maar wellicht wordt dat later in de week anders.”
Adrenaline
“Tot die rode kaart hadden we de wedstrijd onder controle, maar daarna speel je toch gelijk en geef je de wedstrijd weg. Ik heb de beelden teruggezien en ik denk dat het zwaar gestraft is. De scheidsrechter kwam naar me toe en tot mijn verbazing gaf hij rood. De adrenaline gierde door mijn lijf, ik stond bijna te springen, maar dan kun je er toch niets meer aan doen.”
De jongeling keek ook terug op zijn beslissende voorzet van eerder in de wedstrijd. “Ik kreeg de bal mee van Tjaronn Chery, daar hebben we op het trainingskamp in Spanje veel op geoefend. Michael de Leeuw had vooraf al gezegd, als je er langs komt, geef de bal maar voor dan ben ik er wel en zo gebeurde het ook. Op dat moment is dat natuurlijk prachtig, al overheerst nog steeds dat rotgevoel”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’