string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Hateboer: ‘In één helft geef je het weg’.

Donderdag 24 juli 2014 om 22:27

Het is FC Groningen niet gelukt de derde voorronde van de Europa League te bereiken. Aberdeen FC was in Euroborg met 2-1 te sterk voor de Trots van het Noorden. Rasmus Lindgren en Hans Hateboer waren zichtbaar teleurgesteld na de uitschakeling.

“Het is heel zuur en ook onnodig want ik denk dat wij een betere ploeg hebben,” meent Lindgren. “Als we via Michael de Leeuw die kans in de tweede helft benutten, gaan we er overheen, maar dat gebeurde niet. We zijn op twee momenten in de eerste helft afgetroefd en de goals hebben ons uiteindelijk genekt.”

Hoop

Door een assist van de Zweedse middenvelder kopte Maikel Kieftenbeld FC Groningen vlak voor rust nog naar 2-1, maar verder kwam het team niet. “Dat doelpunt gaf ons nog hoop voor in de tweede helft, maar helaas maakten we de kansen niet af. Dat we hier verliezen, heeft niets te maken met het feit dat het nog vroeg in het seizoen is. Het zijn persoonlijke fouten waardoor we de doelpunten weggeven. Dat kan gebeuren, maar het mag natuurlijk niet.”

Hans Hateboer baalde stevig van de uitschakeling. “In één helft geef je het weg,” zegt Hateboer. “Bij die penalty hef ik buitenspel op omdat ik niet goed genoeg sta op te letten. Ik stond drie meter achter de verdediging. Zij trappen op goed geluk die bal naar voren en doordat jij erachter staat, komt de situatie waar ze een penalty uit krijgen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. In Schotland hebben we vorige week niets weggegeven, maar het gaat uiteindelijk wel om zulke momenten. Dan staan we er niet en lig je eruit.”

Alles of niets
FC Groningen probeerde er na rust alles aan te doen om het tij te keren, maar de bal viel in het laatste gedeelte van het veld telkens ongelukkig. “Dan is het alles of niets. Aanvallers erbij, de bal naar voren pompen en hopen op die goal, maar het mocht niet baten” aldus Hateboer.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven