string(9) "claudebot"

‘Hard werken en geloof houden in verbetering’.

Dinsdag 21 oktober 2014 om 14:46

In de 501ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Excelsior, kijkt hij vooruit naar het uitduel met AZ en meldt hij de laatste stand van zaken rondom de club.

“De 1-1 tegen Excelsior was afgelopen zondag een teleurstellend resultaat. De verwachtingen waren hoog gespannen door aangekondigde veranderingen en we waren nieuwsgierig hoe een en ander zou gaan uitpakken. De opening van de wedstrijd was hoopgevend, maar nadat we een knullig eigen doelpunt maakten, sloop de onzekerheid en vertwijfeling langzaam maar zeker gedurende de wedstrijd in de ploeg. Op dit moment ontbeert de ploeg simpelweg vertrouwen. En er is maar één remedie om uit zo’n situatie te komen: met elkaar hard blijven werken, er samen achter gaan staan en geloof houden in verbetering.”
Mindere fase
“Elke ploeg kent gedurende het seizoen een mindere fase. Wij hadden die vorig jaar vlak na de winterstop en dit seizoen is het de laatste weken teleurstellend wat we laten zien. Gisteravond (maandag – red.) hebben teammanager Bas Roorda en de spelers Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren ten overstaan van de Klankbordgroep een toelichting gegeven op de huidige situatie. Daarbij hebben ze begrip gevraagd voor de moeilijke fase waarin de ploeg verkeert en om steun, zeker bij onze thuiswedstrijden.”
“De spelers spraken nadrukkelijk uit geholpen te zijn met aanmoedigingen, zoals na de ongelukkige tegengoal en in de slotfase van de wedstrijd van afgelopen zondag, in plaats van afkeurende geluiden. Daar wordt namelijk niemand beter van, hetgeen door de vertegenwoordigers van de bijeenkomst volmondig werd beaamd. We beseffen ons heel goed dat het momenteel niet volgens verwachting gaat en iedereen binnen de club doet er alles aan hierin verandering te brengen. Elke steun van supporters kan daarbij helpen.”
“Kieftenbeld en Lindgren gaven daarbij ook aan dat ze absoluut het geloof hebben dat er verbetering gaat optreden. En hoewel beide spelers begrijpen dat het voor supporters in een moeizame periode wel vaak zo lijkt, is er aan inzet en goede wil zeker geen gebrek. We bereiden ons deze week dan ook weer gedegen voor op de uitwedstrijd tegen AZ, komende zaterdagavond in Alkmaar.”
Onthulling
“Afgelopen zaterdag was de feestelijke onthulling van het standbeeld van Tonny van Leeuwen. Medio 2013 gaf het bestuur van de Supportersvereniging FC Groningen opdracht dit beeld van de clubicoon te laten maken. Piet Fransen – eveneens een clubicoon van FC Groningen en boezemvriend van Tonny van Leeuwen – onthulde onder grote publieke belangstelling het prachtige bronzen beeld voor Euroborg. Hierbij waren ook veel oud-spelers en voormalige teamgenoten van Tonny van Leeuwen aanwezig en dit zorgde voor mooie en emotionele momenten.”
“Het standbeeld is een cadeau aan FC Groningen in het kader van het 30-jarig bestaan van de Supportersvereniging. Wij hebben het schitterende beeld van de voormalige keeper geschonken gekregen door de vierduizend leden van de Supportersvereniging FC Groningen. De vereniging is er trots op dat zij dit mooie cadeau heeft kunnen aanbieden aan club en supporters. Het standbeeld staat voor de hoofdingang van het stadion, bovenaan de trap ter hoogte van de grote elftalfoto bij Euroborg. De pose van het beeld van Tonny van Leeuwen beeldt een zweefduik uit van de legendarische doelman. Wij danken de supportersvereniging zeer voor dit prachtige en waardevolle geschenk. Het standbeeld vormt een belangrijke verrijking en ondersteuning voor het besef dat historie en clubcultuur een belangrijk goed is bij FC Groningen.”
Klankbordgroep
“Zoals reeds bovengenoemd, hadden we gisteravond (maandag – red.)  weer een bijeenkomst van de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kunnen onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep.”
“Als gemeld waren naast de vaste vertegenwoordigers, waaronder directie en management van FC Groningen, in dit geval ook spelers en staflid aanwezig om te praten over de binding met het publiek, ging het verder onder meer over de muziekkeuze bij onze wedstrijden in Euroborg, kwam het ouderenbeleid aan de orde en is over de opzet en het functioneren van de Klankbordgroep gesproken. Het volledige verslag van de bijeenkomst volgt binnenkort en wordt zoals te doen gebruikelijk gepubliceerd op deze website.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus