string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Halve eeuw FC-ervaring neemt afscheid bij Jong FC.

Maandag 16 mei 2016 om 11:38

Afgelopen donderdag werd er stilgestaan bij het vertrek van zes spelers van Jong FC Groningen die in totaal liefst 50 jaar het shirt van FC Groningen droegen: Henk Bos, Nick Bakker, Daro Faraj, Willem Gootjes, Niels Stenekes en Jeroen Gies.

Henk Bos (13 jaar FC) is de speler van de Beloften met de meeste ervaring in het betaalde voetbal. De 22-jarige aanvaller speelde in totaal 18 wedstrijden in het eerste van FC Groningen en wist daarin niet te scoren. Door een zware knieblessure miste Bos het gehele seizoen 2013/2014 en een deel van vorig seizoen. Na twee invalbeurten in de Eredivisie vorig seizoen, werd de vleugelspeler voor een half jaar verhuurd aan FC Emmen in de Jupiler League. Bos begon zijn voetbalcarrière bij VV Musselkanaal en doorliep daarna de gehele jeugdopleiding van FC Groningen.
De 23-jarige centrale verdediger Nick Bakker (13 jaar FC) maakte in de zomer van 2003 de overstap van de jeugd van stadgenoot Potetos naar FC Groningen. Nick doorliep op Corpus den Hoorn de volledige jeugdopleiding. Twee jaar D-pupillen, twee jaar C’ers, twee jaar B-jeugd en twee jaar A-junioren brachten hem in het seizoen 2011/2012 in Jong FC Groningen. In het seizoen 2012/2013 maakte hij de overstap naar de eerste selectie. Op 19 februari 2012 had hij reeds zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht, als invaller in de gewonnen wedstrijd tegen PSV (3-0). In het seizoen 2012/2013 kwamen er nog vijf optredens bij waarvan twee als bassispeler. Het seizoen 2014/2015 ontbrak Bakker door een ernstige knieblessure.
Daro Faraj (9 jaar FC) werd geboren in Sulaymaniyah in de Koerdische Autonome Regio van Irak. Hij kwam naar Nederland en begon op zijn zevende te voetallen bij GVAV-Rapiditas. Na vier seizoenen bij die amateurclub maakte hij op elfjarige leeftijd de overstap naar FC Groningen D2. In de afgelopen acht seizoenen doorliep hij alle elftallen in de jeugdopleiding van FC Groningen en deze zomer ging hij voetballen in Jong FC Groningen. De vleugelverdediger kampte met een langdurige blessure en kwam mede daardoor maar in en drie van de 20 competitiewedstrijden in actie.
Willem Gootjes (9 jaar FC), bijna 20 jaar geleden geboren in Mijdrecht, kwam in zijn zes seizoenen als jeugdspeler van ONR op de radar van FC Groningen. De middenvelder maakte in de zomer van 2007 de overstap naar Corpus den Hoorn en doorliep de volledige acht jaar in de D2, D1, C2, C1, 2x B1 en 2x A1. Door een ernstige blessure kwam hij dit seizoen helaas niet in actie bij Jong FC Groningen. Hij gaat op zoek naar een andere club.
Niels Stenekes (4 jaar FC) maakte, nadat hij een zeer groot deel van zijn jeugdjaren speelde bij VV Actief in zijn geboorteplaats Eelde, op 16-jarige leeftijd de overstap naar FC Groningen B1. Met die ploeg eindigde hij in zijn eerste seizoen als achtste op de ranglijst. In de twee daarop volgende jaren werd Stenekes met de A1 achtereenvolgens zevende en negende van de Eredivisie. Afgelopen zomer maakte de middenvelder de overstap naar Jong FC Groningen.
De 21-jarige doelman Jeroen Gies (2 jaar FC) speelde twee seizoenen in de Beloften van FC Groningen. Hij begon als te voetballen bij TUS Bothel op korte afstand van zijn geboorteplaats Rotenburg. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar het zestig kilometer verderop gelegen Bremen en daar doorliep hij de jeugdopleiding van Werder. Bij de overstap naar de senioren maakte hij eveneens de overstap naar een ander land en ging hij spelen bij Jong FC Groningen. Onlangs liep Gies stage bij SV Meppen 1912.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen