string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gudmundsson van FC Groningen naar Champions League.

Dinsdag 31 augustus 2021 om 23:59

FC Groningen heeft met Lille OSC overeenstemming bereikt over een transfer van Gabriel Gudmundsson. De 22-jarige Zweed tekent een meerjarig contract bij de kampioen van Frankrijk. De Trots van het Noorden scoutte de linkerflankspeler in 2019 op het tweede niveau van Zweden bij Halmstads BK. Na een ontwikkeling van twee jaar bij FC Groningen gaat Gudmundsson spelen in Ligue 1 – een Europese top-5 competitie – en de Champions League.

Gabriel Gudmundsson heeft in totaal 37 officiële wedstrijden gespeeld voor FC Groningen. De linkerflankspeler kwam daarin tot twee doelpunten en vijf assists. Met zijn loopvermogen en snelheid was Gudmundsson een belangrijke schakel in het aanvalsspel van FC Groningen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft dan ook een dubbel gevoel bij het vertrek van Gudmundsson. “Naast dat Gabriel een op en top prof is en een hele fijne jongen om mee te werken, gaan we zijn aanvallende impulsen ook zeker missen. Aan de andere kant vervult het ons met trots dat we twee jaar terug bij zijn komst van Halmstads BK ervan overtuigd waren een goede zet te hebben gedaan. Met ons scoutingsteam hebben we de potentie van Gabriel heel goed weten in te schatten.” 

20210828PSVGRONINGEN042

“Het is dan ook voor iedereen binnen FC Groningen die in het hele traject betrokken is geweest – van scouting tot ontwikkeling in de Eredivisie – een geweldig compliment dat we Gabriel nu verkopen aan de kampioen van Frankrijk en deelnemer aan de Champions League. Daar mogen we met elkaar best wel trots op zijn, waarbij natuurlijk Gabriel zelf in de eerste plaats de credits verdient. Hij is tenslotte aan de slag gegaan met zijn talent en potentie en het is heel mooi dat wij hem daarin met onze professionals en faciliteiten hebben weten te begeleiden naar groei. Wij danken Gabriel voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel geluk bij Lille en in het verdere verloop van zijn carrière.”

20210815CAMBUURGRONINGEN002

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’