string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Gudde: ‘We hebben zin in het nieuwe seizoen’.

Dinsdag 22 juni 2021 om 17:00

FC Groningen heeft het jubileumjaar in gang gezet. Vorige week woensdag 16 juni, op de 50ste verjaardag van de club, waren de eerste activiteiten rondom het jubileum direct zichtbaar. Supporters organiseerden een spontane sfeeractie in de stad, de Martinitoren werd groen-wit aangelicht en op het eind van de (verjaar)dag onthulden Erwin en Ronald Koeman het standbeeld van hun vader Martin Koeman, dat staat voor de hoofdingang van het stadion aan de Boumaboulevard.

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen bleef op de achtergrond en bekeek alle taferelen grotendeels vanachter de schermen. Met de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022 voor de deur, laat de beleidsbepaler zijn licht schijnen op alles wat er zich momenteel rondom de Trots van het Noorden afspeelt.
 
“Er hangt een positieve energie in en rond de club. Dat is heel mooi om te zien en te voelen. Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben weten te creëren. We kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen en een prachtig jubileumjaar. Ik heb er heel veel zin in. En volgens mij onze supporters en sponsors ook!”

Feest der herkenning met oud-spelers
Gedurende het jubileumjaar zal FC Groningen diverse activiteiten en evenementen organiseren (onder het voorbehoud dat de ontwikkelingen rondom de coronapandemie dit zullen toelaten) om de 50ste verjaardag van de club met de achterban te vieren. Bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022, op zaterdag 21 augustus tegen FC Utrecht, worden alle oud-spelers uitgenodigd om het jubileum met de supporters in het stadion te vieren.
Dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen FC Utrecht de tegenstander is (aftrap 21.00 uur) berust niet op toeval. Dit was een verzoek aan de KNVB. FC Utrecht was namelijk ook de allereerste opponent van FC Groningen in de Eredivisie na de oprichting in 1971.
 
Bekijk hier het volledige interview met Wouter Gudde voor de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, met aanstaande zaterdag de eerste training van de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven