string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Gudde gaat stoppen, RvC-leden vertrekken bij FC Groningen.

Vrijdag 03 november 2023 om 16:30

Wouter Gudde stopt uiterlijk aan het einde van dit seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. De voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Erik Mulder en commissaris Berend Rubingh leggen per direct hun functie neer. Deze beslissingen zijn genomen om de rust bij de club te laten terugkeren.

Wouter Gudde werd in 2019 aangesteld als algemeen directeur van FC Groningen. Vorig seizoen beleefde de Trots van het Noorden op sportief vlak een slecht jaar met de degradatie als gevolg. Dit heeft geleid tot onrust rond de club, te meer daar de huidige sportieve resultaten nog achter blijven bij de verwachtingen.

“Het lijkt mij het beste voor de continuïteit van de club dat ik mijn vertrek aankondig,” licht Gudde toe. “Alle hoofdverantwoordelijken voor de degradatie zijn weg of gaan weg. Het enige en allerbelangrijkste is daarom nu dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden.”

Gudde laat daarnaast weten eerder plaats te willen maken als de club voor het einde van dit seizoen een nieuwe algemeen directeur heeft gevonden.

Het Stichtingsbestuur van FC Groningen onder leiding van Marco Out en de overgebleven RvC-leden Paul de Rook, Bas Schrage en Han Berger gaan met elkaar in overleg over het verdere vervolg bij de club.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

6 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000